اخبارطب سنتی

تاسیس مرکز جهانی طب سنتی توسط سازمان جهانی بهداشت در هند

تاسیس مرکز جهانی طب سنتی توسط سازمان جهانی بهداشت در هند

بر اساس گزارشی از سازمان جهانی بهداشت (WHO)، این سازمان و دولت هند روز ۲۵ مارچ (جمعه ۵ فروردین) توافق نامه ای را برای ایجاد مرکز جهانی طب سنتی امضا کردند.

هدف این مرکز دانش جهانی طب سنتی، که با سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیون دلاری دولت هند حمایت می شود، بهره برداری از پتانسیل طب سنتی از سراسر جهان از طریق علم و فناوری مدرن برای بهبود سلامت مردم و کره زمین است.

تخمین زده می شود که حدود ۸۰ درصد از جمعیت جهان از طب سنتی استفاده می کنند. تا به امروز، ۱۷۰ کشور از ۱۹۴ کشور عضو WHO استفاده از طب سنتی را گزارش کرده‌اند و دولت‌های آنها از WHO برای ایجاد مجموعه‌ای از شواهد و داده‌های قابل اعتماد در مورد اعمال و محصولات طب سنتی درخواست کرده‌اند.

دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: «برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، طب سنتی اولین انتخاب برای درمان بسیاری از بیماری‌ها است. اطمینان از دسترسی همه مردم به درمان ایمن و مؤثر، بخش اساسی ماموریت WHO است و این مرکز جدید با کمک قدرت علم به تقویت طب سنتی مبتنی بر شواهد کمک خواهد کرد. من از دولت هند برای حمایتش سپاسگزارم و مشتاقانه منتظر موفقیت آن هستیم.»

اصطلاح طب سنتی به مجموع دانش، مهارت ها و شیوه هایی اطلاق می شود که فرهنگ های بومی و مختلف در طول زمان برای حفظ سلامت و پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های جسمی و روانی به کار برده اند.

دامنه آن شامل شیوه های باستانی مانند طب سوزنی، طب آیورودا و مخلوط های گیاهی و همچنین داروهای مدرن است.

اما امروزه، سیستم‌ها و استراتژی‌های سلامت ملی هنوز میلیون‌ها نفر از افرادی که در حوزه طب سنتی فعال هستند، دوره‌های معتبر، امکانات بهداشتی و هزینه‌های بهداشتی را به طور کامل در شبکه بهداشت و درمان خود ادغام نکرده‌اند.

طب سنتی همچنین به طور فزاینده ای در دنیای علم مدرن مطرح است.

حدود ۴۰ درصد از محصولات دارویی تایید شده که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند از مواد طبیعی نشأت می گیرند که اهمیت حیاتی حفظ تنوع زیستی و توسعه پایدار را برجسته می کند.

به عنوان مثال، کشف آسپرین بر اساس فرمول‌های طب سنتی با استفاده از پوست درخت بید بوده است، قرص ضد بارداری از ریشه‌های گیاه یَم وحشی (به انگلیسی: wild yam) ساخته شده است و درمان‌های سرطان کودک بر پایه پروانش یا پیچ تلگرافی یا گل تلگرافی (به انگلیسی: Periwinkle) بوده است.

تحقیقات برنده جایزه نوبل در مورد آرتمیسینین (به انگلیسی: artemisinin) برای کنترل مالاریا با بررسی متون باستانی طب چینی آغاز شد.

روشهای مطالعه طب سنتی به سرعت نوسازی شده است. هوش مصنوعی اکنون برای ترسیم شواهد و روندها در طب سنتی و غربالگری محصولات طبیعی از نظر خواص فارماکوکینتیک استفاده می شود.

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی کاربردی برای مطالعه فعالیت مغز و پاسخ آرامش بخش از برخی درمان‌های طب سنتی مانند مدیتیشن و یوگا مورد استفاده قرار گرفته است. یوگا و مدیتیشن به طور فزاینده‌ای برای سلامت روان و تندرستی در مواقع استرس‌زا استفاده می‌شوند.

علاوه بر این، استفاده از طب سنتی نیز توسط اپلیکیشن های تلفن همراه، کلاس های آنلاین و سایر فناوری ها به روز شده است.

مرکز جهانی طب سنتی WHO در Jamnagar، در گجرات هند تاسیس خواهد شد. در حالی که Jamnagar به عنوان مرکز اصلی خدمت می کند، مرکز جدید برای تعامل و بهره مندی از طب سنتی در تمام مناطق جهان طراحی شده است.

این مرکز بر ایجاد طب مبتنی بر شواهد محکم برای اتخاذ سیاست‌ها و استانداردها در مورد شیوه‌ها و محصولات طب سنتی تمرکز خواهد کرد و به کشورها کمک می‌کند تا طب سنتی را به‌طور مناسب در سیستم‌های بهداشتی خود ادغام کنند و کیفیت و ایمنی آن را برای تأثیر بهینه و پایدار تنظیم کنند.

مرکز جهانی طب سنتی بر چهار حوزه استراتژیک اصلی تمرکز دارد: شواهد و یادگیری؛ داده ها و تجزیه و تحلیل؛ پایداری و برابری؛ و نوآوری و فناوری برای بهینه سازی سهم طب سنتی در سلامت جهانی و توسعه پایدار.

راه اندازی در محل مرکز جهانی جدید WHO برای طب سنتی در Jamnagar، در گجرات هند در تاریخ ۲۱ آوریل ۲۰۲۲ انجام می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا