حضور نماینده دفتر طب ایرانی در نخستین اجلاس جهانی طب سنتی
مشاور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل به دعوت سازمان جهانی بهداشت در نخستین اجلاس جهانی طب سنتی این سازمان شرکت کرد و ضمن سخنرانی در اجلاس از برقراری مذاکره و تعاملات بسیار مثبت با مسوولین حوزه طب سنتی سایر کشورها خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر آرمان زرگران، مشاور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل به دعوت سازمان جهانی بهداشت در نخستین اجلاس جهانی طب سنتی این سازمان که 17 و 18 اوت در ایالت گجرات هند برگزار شد شرکت کرد.
در این نشست که در بالاترین سطح ممکن برگزار شد آقای دکتر تدروس ادهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، وزیر بهداشت دولت هند و بسیاری از مسوولین و مقامات بلند پایه از کشورهای مختلف به صورت حضوری و مجازی شرکت داشتند. توضیح اینکه این برنامه به طور همزمان با اجلاس وزرای بهداشت کشورهای گروه بیست در یک مکان برگزار گردید.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در افتتاحیه اجلاس جهانی طب سنتی ضمن تاکید بر ضرورت توسعه طب های سنتی آن را مختص به زمان گذشته ندانسته و بر استفاده از ظرفیت های درمانی انواع روش های طب سنتی بویژه در درمان بیماریهای غیرواگیر، روحی و روانی و مشکلات مربوط به سالمندان تاکید کرد.
مشاور بین الملل دفتر طب ایرانی پیش از شروع اجلاس در ۱۶ اوت ابتدا در نشست و کارگاه بررسی ورود ماژول های طب سنتی در ICD 11 شرکت کرد. وی سپس در طی اجلاس در پنل داده ها و RHIS در خصوص موضوع اهمیت ورود ICD 11 و کد نمودن بیماری ها در طب سنتی در RIHS و وضعیت ایران در این حوزه و نیز اهمیت تصمیمات سازمان جهانی بهداشت در توسعه طب سنتی سخنرانی نمود.
وی همچنین در میزگرد تخصصی بررسی روش های پژوهش در طب های سنتی با حضور دکتر کینگ رییس جدید واحد طب سنتی و مکمل و تلفیقی سازمان جهانی بهداشت شرکت کرد.
مشاور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل در حاشیه این اجلاس از مذاکره و برقراری تعاملات بسیار مثبت با مسوولین حوزه طب سنتی سایر کشورها و نیز دانشگاه های مرتبط از کشورهای حوزه خلیج فارس تا شرق و جنوب شرق آسیا و استرالیا و همچنین از مذاکرات بسیار مهم برای نگارش بنچ مارک طب ایرانی زیر نظر سازمان جهانی بهداشت خبر داد.
وی همچنین نهایی شدن تفاهم نامه مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران با شورای عالی پژوهش های طب یونانی (CCRUM) وزارت آیوش (طب سنتی) هند و امضای آن در آینده نزدیک را اعلام نمود و مذاکرات با مدیرکل جدید CCRUM و توافق بر سفر ایشان در آینده نزدیک به ایران را بسیار حائز اهمیت دانست.
گفتنی است در حاشیه این کنفرانس نمایشگاه طب سنتی سازمان جهانی بهداشت به صورت الکترونیک برگزار شد که برخی محتوای تهیه شده مرتبط با طب ایرانی به صورت الکترونیک و حضوری در قسمت ناحیه EMRO به نمایش درآمد و دراختیار بازدیدکنندگان قرار گرفت.
در بیانیه پایانی این نشست نیز بر نگاه سازمان جهانی بهداشت در توسعه جهانی طب سنتی در حوزه های رهبری، سیاست و اقدام جهانی؛ تنوع زیستی و سلامت جهانی؛ پوشش همگانی سلامت و مراقبت بهداشتی اولیه؛ تحقیق، شواهد و نوآوری؛ و داده ها و سیستم اطلاعات سلامت تاکید شد.