اخبارطب سنتی

مرکز جهانی طب سنتی توسط سازمان جهانی بهداشت در هند راه اندازی شد

راه اندازی مرکز جهانی طب سنتی توسط سازمان جهانی بهداشت در هند

مرکز جهانی طب سنتی
دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت (سمت چپ)، نراندا مودی، نخست‌وزیر هند (سمت راست)

سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز سه‌شنبه مرکز جهانی طب سنتی خود را با هدف استفاده از ظرفیت های آن از طریق آمیختن شیوه‌های باستانی با علم مدرن، در هند راه‌اندازی کرد.

مراسم راه اندازی مرکز جهانی طب سنتی با حضور دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، نراندا مودی، نخست‌وزیر هند، و جمعی از متخصصین حوزه سلامت و طب سنتی روز سه شنبه 30 فروردین ماه در گجرات هند برگزار شد.

دکتر آرمان زرگران، مشاور امور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت نیزبه عنوان نماینده ایران در این مراسم حضور پیدا کرد.

مرکز جهانی طب سنتی (Global Centre for Traditional Medicine یا به اختصار GCTM) قصد دارد تا با ایجاد مجموعه‌ای از شواهد و داده‌های قابل اعتماد در مورد شیوه‌ها و محصولات طب سنتی به اطلاع‌رسانی در مورد استانداردها و استفاده مقرون‌به‌صرفه از روش‌هایی است که خارج از طب رایج هستند کمک کند.

WHO با اشاره به اینکه طب سنتی بخشی از صنایع رو به رشد سلامت و تندرستی را تشکیل می‌دهد، گفت: «بهره‌گیری از پتانسیل طب سنتی زمانی که مبتنی بر شواهد، نوآوری و پایداری باشد، منجر به تغییرات اساسی در حوزه سلامت خواهد شد.»

تا زمانی که سایت جدید 14 هکتاری این مرکز در Jamnagar در سال 2024 تکمیل شود این مرکز به طور موقت در مؤسسه آموزشی و تحقیقاتی آیورودا (Institute Teaching and Research in Ayurveda) در Jamnagar در سواحل غربی هند مستقر خواهد شد.

در این مراسم دکتر تدروس در شهر گجراتی به نخست وزیر مودی، پیوست تا سنگ بنای ساخت این مرکز را بگذارد.
دکتر تدروس در این مراسم گفت: «برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، طب سنتی اولین راه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها است.

به گفته او GCTM به استفاده از قدرت علم برای تقویت پایه شواهد طب سنتی کمک می کند تا استفاده از آن برای سلامت و رفاه در سراسر جهان بهینه شود.

هند 250 میلیون دلار به این پروژه اختصاص داده است.

به گفته مودی طب سنتی علم زندگی کل نگر است و در 30 سال آینده اهمیت جهانی پیدا خواهد کرد. طب سنتی مخزن صدها سال دانش انباشته است.

او ادامه داد: در آینده ما باید از فناوری برای ایجاد یک پایگاه داده جهانی و مخزن شیوه های طب سنتی، برای کمک به نسل های آینده استفاده کنیم. همچنین باید با ایجاد استانداردهای بین المللی اعتماد مردم به داروهای سنتی را افزایش دهیم.

راه اندازی این مرکز نشان دهنده اهمیت طب سنتی در دنیا و از سوی سازمان ها مجامع بین المللی است. جا دارد ایران نیز در زمینه طب سنتی ایرانی و حمایت از آن وارد عمل شده و در جوامع بین المللی نیز فعال تر از گذشته عمل کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا