در رسانه هاخبرگزاری ها

با سنجد، طبابت کنید

با سنجد، طبابت کنید

سنجد

سنجد در سفره هفت سین نماد سلامت و تداوم زندگی است اما از نظر یک متخصص فیزیولوژی، مصرف خوراکی آن خواص درمانی شگفت‌انگیزی دارد که اگر با پوست خورده شود بر منافعش می‌افزاید.

دکتر سید مهدی میرغضنفری، در گفتگو با سلامت آنلاین، اضافه کرد: سنجد به صورت تازه و خشک قابل مصرف است و انواع خشک آن به شرطی‌ که در جای خشک و خنک نگهداری شود تا دو سال خاصیت خود را حفظ می‌کند.

این متخصص گفت: بهترین نوع سنجد، نوع بزرگ با پوسته نازک است که طعم شیرینی داشته باشد. این میوه غنی از کلسیم و منیزیم است و باعث تقویت استخوان ها می شود. همچنین بهتر است افرادی که معده های ضعیف و نفاخ ندارند، گاهی سنجد را با پوست میل کنند، چون باعث پاکسازی و لایروبی پرزهای دستگاه گوارش می‌شود و عملکرد هضم و جذب را بهبود می‌بخشد.

به گفته وی، این میوه به دلیل داشتنن خاصیت قابض و جمع کنندگی، برای التیام بواسیر مفید است و منجر به جمع شدن عروق بواسیر شده، درد و خونریزی و التهاب این نواحی را کاهش می دهد. مصرف آن نیز به خانم هایی توصیه می‌شود که به علت شل شدن بافت و دریچه خروجی مثانه، دچار افتادگی مثانه و بی اختیاری ادرار بویژه در حین سرفه و عطسه هستند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: هرچه سنجد سبزتر و کال‌تر باشد، خاصیت سردی و قابضیت آن بیشتر است و برای درمان برخی اسهال های شدید یا مزمن می توان از آن استفاده کرد و در خونریزی های گوارشی نظیر کولیت اولسروز و بیماری های التهابی روده که خیلی شایع است یکی از بهترین درمان ها مصرف سنجد است.

وی متذکر شد: خانم هایی که دچار خونریزی بیش از حد در ایام عادت ماهانه می شوند پس از سپری شدن حدود سه تا پنج روز از دوران قاعدگی، می‌توانند شروع به مصرف سنجد کنند تا خونریزی و لکه بینی شدید یا طولانی آنها از بین برود.

این پژوهشگر طب سنتی افزود: سنجد به دلیل داشتن طبع سرد، برای کسانی هم مفید است که در ایام نوروز در اثر خوردن مغزهای آجیلی و شیرینی دچار حرارت و گرمی بدن می شوند. این ماده خوراکی می تواند با دفع صفرا از عصبانیت و استرس فرد بکاهد و همچنین به دلیل داشتن مکانیسم مهار صفرا، مانع بروز تهوع و استفراغ می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا