نسخهنوشیدنی ها

دستور مصرف نوشیدنی ها ویژه بیماران ویزیت شده

دستور مصرف نوشیدنی ها ویژه بیماران ویزیت شده

نوشیدنی
دم کرده به

نوشیدنی ها: سكنجبین ساده

برای تهیه این شربت 3 واحد آب و 2 تا 3 واحد شكر (می‌توان به جای شکر، از مقادیر كمتر عسل یا نبات استفاده نمود) و 1-5/0 واحد سركه انگور یا سرکه سیب خانگی مورد نیاز است. در ابتدا شربت آب و شكر (عسل) را روی شعله گذاشته، كمی كه غلیظ شد سركه را اضافه كرده، اجازه دهید باز هم كمی بجوشد. در این حین كف روی آن را بگیرید تا غلیظ‌تر شود ولی خیلی سفت نشود تا پس از سرد شدن هنوز حالت روان داشته باشد.

نوشیدنی ها: شربت گلاب (جلاب)

به اندازه یك واحد شكر یا نبات و حدود سه واحد گلاب را در یك ظرف ریخته تا حل شود. سپس روی حرارت ملایم قراردهید تا كمی بجوشد. به آرامی كف روی آن را بگیرید. وقتی حجم آن به نصف رسید كمی زعفران به آن بیفزایید بعد از این كه كمی جوش خورد از روی شعله برداشته، مایه شربت عسلی شکلی كه بدست می‌آید همان جلاب است.

نوشیدنی ها: آب پنیر (ماء الجبن)

2 لیوان شیر تازه کم چرب به مدت 2 دقیقه بجوشد، سپس یک قاشق غذاخوری سرکه طبیعی انگور یا سیب به آن اضافه شده (در صورت تمایل به شیرین شدن می توانید نصف استکان سکنجبین اضافه کنید) و بعد از چند قل زدن از روی شعله برداشته شود.

پس از قدری خنک شدن، پنیر آن جمع آوری شود (می توان آن را در کیسه تمیز ریخته تا آبش رفته و پنیر بماند و بعدا مورد استفاده قرار گیرد). مایع باقیمانده دوباره حدود 5-3 دقیقه جوشانده شده و کف روی آن دورریخته شده و مایع باقیمانده پس از خنک شدن، صبح ناشتا میل شود. توجه داشته باشید در این دستور، خود پنیر (دلمه شده) مد نظر نبوده و مصرف نمی شود.

نوشیدنی ها: ماءالشعیر طبی

مقداریجو تازه را در آب جوشی داده و این آب را دور ریخته، آب جدیدی روی آن بریزند (14 تا 20 برابر حجم جو). روی حرارت گذاشته تا دانه‌های جو نرم شوند. اگر در حین جوش کف آن را بگیرید بهتر است. بدون اینکه آن را بمالید صاف نموده و آب صاف آن را سرد کرده و مخصوصا در موارد عطش و روزهای گرم و طولانی استفاده کنید. توجه کنید به ماءالشعیر سکنجبین نزنید.

نوشیدنی ها: آب میوه های شیرین

روزی یک تا دو لیوان آب سیب یا به یا گلابی یا هویج به عنوان نوشیدنی میان وعده طی روز میل شود. میوه تازه تهیه شده و در منزل آب گیری شود.

نوشیدنی ها: آب میوه های ترش

آب زرشک،آلبالو، شاتوت، انار، پرتقال به صورت تازه در منزل تهیه و روزی یک لیوان متوسط نوشیده شود. در صورت نیاز و عدم ضعف می توانید تا روزی سه لیوان هم مخصوصا در فصول گرم مصرف نمایید.

یک فنجان آب غوره یا سرکه انگور طبیعی یا آب ریواس با دو برابر آب رقیق شده و جرعه جرعه طی روز نوشیده شود.

نوشیدنی ها: شربت های ملس (ترش شیرین)

شربت لیمو ترش یا آب غوره یا سکنجبین میخوش یک تا سه لیوان به صورت خنک یخچالی طی روز نوشیده شود. افراد دیابتی فقط از اندکی عسل به عنوان منبع شیرینی شربت استفاده کنند.

نوشیدنی ها: شربت زرشک یا انار

دو لیتر آب زرشک (ترجیحا زرشک تازه) را با یک لیتر آب سیب مخلوط نموده و روی حرارت ملایم با مقداری نبات سفید به قوام آورید. ماده حاصل در حکم مایه شربت بوده، مقداری از آن را در آب خنک حل کرده میل نمایید (روزی یک تا سه لیوان به صورت خنک یخچالی). افراد دیابتی فقط از اندکی عسل به عنوان منبع شیرینی شربت استفاده کنند.

نوشیدنی ها: شربت تمرهندی میخوش یا ترش

تمرهندی را از هسته و لیف‌های آن پاک کرده و در مقدار مناسب آب ریخته شب تا صبح بماند سپس در حرارت ملایم جوشانده تا تمرهندی کاملا پخته و له شود. سپس صاف نموده و حدودا هموزن تمرهندی، قند اضافه نموده و روی حرارت ملایم به قوام آورده شود. ماده حاصل در حکم مایه شربت بوده، مقداری از آن را در آب خنک حل کرده میل نمایید (روزی یک تا سه لیوان به صورت خنک یخچالی). افراد دیابتی فقط از اندکی عسل به عنوان منبع شیرینی شربت استفاده کنند.

نوشیدنی ها: شربت آلو

آلوی بخارا یا آلوی سیاه را شسته و در مقدار کافی آب خیسانده سپس جوشانده تا کاملا پخته شود. صاف کرده کمی گلاب و حدودا هموزن آلو، نبات یا قند اضافه نموده و روی حرارت ملایم به قوام آورید. ماده حاصل در حکم مایه شربت بوده، مقداری از آن را در آب خنک حل کرده میل نمایید (روزی یک تا سه لیوان به صورت خنک یخچالی). افراد دیابتی فقط از اندکی عسل به عنوان منبع شیرینی شربت استفاده کنند.

نوشیدنی ها: شربت ریواس

مقدار لازم ریواس را شسته، تمیز کرده و آب آن گرفته شود (جهت گرفتن آب ریواس می‌توان از آب میوه‌گیری استفاده کرده یا می‌توان با کوبیدن و فشردن آب آن را به دست آورد). آب ریواس را از پارچه‌ای صاف کرده در ظرفی -که بهتر است سنگی باشد- چند جوش داده و کف‌های آن گرفته شود. سپس شعله را خاموش نموده و صبر کنید تا ته نشین شود.

صافی آن را برداشته و حدودا هموزن آن قند اضافه نموده و روی حرارت ملایم به قوام آورید. ماده حاصل در حکم مایه شربت بوده، مقداری از آن را در آب خنک حل کرده میل نمایید (روزی یک تا سه لیوان به صورت خنک یخچالی). افراد دیابتی فقط از اندکی عسل به عنوان منبع شیرینی شربت استفاده کنند.

نوشیدنی ها: دمکرده به

میوه را پس از شستن رنده کرده و در سایه گذاشته تا خشک شود سپس مانند چای دمکرده و صاف کرده هم بخور داده شود و هم  میل شود.

نوشیدنی ها: چای ترش

یک قاشق مرباخوری گیاه در قوری ریخته و در صورت تمایل با مقدار کافی نبات یا عسل مثل چای دم بکشد. روزی 2تا 3 فنجان میل شود.

نوشیدنی ها: چای سبز

یک قاشق مرباخوری گیاه در قوری ریخته و در صورت تمایل با مقدار کافی نبات یا عسل مثل چای دم بکشد. روزی 2تا 3 فنجان میل شود.

نوشیدنی ها: چای کوهی

یک قاشق مرباخوری گیاه در قوری ریخته و در صورت تمایل با مقدار کافی نبات یا عسل مثل چای دم بکشد. روزی 2تا 3 فنجان میل شود.

نوشیدنی ها: برگ گزنه

یک قاشق مرباخوری گیاه در قوری ریخته و در صورت تمایل با مقدار کافی نبات یا عسل مثل چای دم بکشد. روزی 2تا 3 فنجان میل شود.

نوشیدنی ها: نعنا

یک قاشق مرباخوری گیاه در قوری ریخته و در صورت تمایل با مقدار کافی نبات یا عسل مثل چای دم بکشد. روزی 2تا 3 فنجان میل شود.

نوشیدنی ها: پونه

یک قاشق مرباخوری گیاه در قوری ریخته و در صورت تمایل با مقدار کافی نبات یا عسل مثل چای دم بکشد. روزی 2تا 3 فنجان میل شود.

نوشیدنی ها: گیاه اسطوقدوس

یک قاشق مرباخوری تا غذا خوری گیاه در قوری ریخته و در صورت نیاز با مقدار کافی نبات یا عسل مثل چای دم بکشد، در صورت ایجاد حرارت زیاد، یك عدد لیموعمانی كوچك همزمان با آن دم بكشد. 2 تا 3 ساعت مانده به خواب میل شود، یك تا سه شب در هفته به طور متوسط قابل تكرار است.

نوشیدنی ها: گیاه سنبل الطیب

یک قاشق مرباخوری تا غذا خوری گیاه در قوری ریخته و در صورت نیاز با مقدار کافی نبات یا عسل مثل چای دم بکشد، در صورت ایجاد حرارت زیاد، یك عدد لیموعمانی كوچك همزمان با آن دم بكشد. 2 تا 3 ساعت مانده به خواب میل شود، یك تا سه شب در هفته به طور متوسط قابل تكرار است.

نوشیدنی ها: گیاه بادرنجبویه

یک قاشق مرباخوری تا غذا خوری گیاه در قوری ریخته و در صورت نیاز با مقدار کافی نبات یا عسل مثل چای دم بکشد، در صورت ایجاد حرارت زیاد، یك عدد لیموعمانی كوچك همزمان با آن دم بكشد . 2 تا 3 ساعت مانده به خواب میل شود ، یك تا سه شب در هفته به طور متوسط قابل تكرار است.

نوشیدنی ها: گل گاو زبان

یک قاشق مرباخوری تا غذا خوری گیاه در قوری ریخته و در صورت نیاز با مقدار کافی نبات یا عسل مثل چای دم بکشد، در صورت ایجاد حرارت زیاد، یك عدد لیمو عمانی كوچك همزمان با آن دم بكشد . 2 تا 3 ساعت مانده به خواب میل شود، یك تا سه شب در هفته به طور متوسط قابل تكرار است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا