بیاموزیدتدابیر خوردن و خوردنی ها

ماست تقویت کننده قوای جنسی در گرم مزاجان

ماست تقویت کننده قوای جنسی در گرم مزاجان

ماست

در کتاب كافی از امام كاظم (ع) نقل شده كه هر كس خواست ماست بخورد و ماست او را زیان نرساند، روی آن هضم كننده‌ای بخورد. از حضرت پرسیدند هضم كننده چیست؟ فرمودند: نانخواه.

این همان زنیان است که دانه‌ ای است خوشبو با طعم تند و در قدیم و گاهی امروزه بر روی نان هنگام پخت و یا در غذاها به عنوان ادویه و افزودنی استفاده می‌شده است.

امروزه می‌توانیم به مواردی نظیر شوید، آویشن، نعناع، زیره، سیاهدانه و موسیر اشاره كنیم كه همگی طبع‌ گرمی دارند و معمولا به ماست اضافه شده، شدت سردی ماست را کم می‌كنند.

تلویحاً در این حدیث به زیان‌آور بودن ماست برای بعضی افراد اشاره شده است. همه ما به تجربه متوجه شده‌ایم كه گاهی پس از خوردن ماست (مخصوصا اگر زیاد و ترش باشد) احساس سنگینی داشته و ممكن است هضم ما با مشکل مواجه شود.

در این حدیث به طور ساده و با مثال، یک قاعده مهم طبی که همان مصرف مصلح با خوردنی هاست بیان شده است. مصرف مصلح باعث می شود عوارض آن ماده خورده شده کاهش یابد و بدن بیشتر از آن منتفع شود تا متضرر، مثلا مصرف یک ماده گرم همچون زنیان با یک ماده سرد چون ماست.

دركتاب كافی درموردماست چکیده الاغ احادیثی آمده که نشان میدهد این فرآورده بیشتر خاصیت دارویی دارد.

از فردی نقل شده است كه همراه امام صادق (ع) ناهارخوردم. به من فرمود می‌دانی این چیست؟ گفتم:‌ خیر. فرمود: این ماست چكیده الاغ است،آن را برای یكی از بیماران خود فراهم ساخته ایم. اگردوست داری ازآن بخوری، میل كن. درواقع نكته حدیث اینجاست كه ماست الاغ خاصیت درمانی دارد ومصرف آن برای همه -مخصوصا اگر به آن عادت ندارند- مناسب نیست. درحدیث دیگری نیز مشابه این مورد درکتاب معتبركافی ذكر شده است.

ماست از دیدگاه طب سنتی

بهترین ماست آن است كه از شیر تازه گاو تهیه شده و بخوبی منعقد و سفت شده باشد. بطور كلی قوام كافی داشته باشد و رقیق و شل و روان نباشد. طبع ماست، سرد و تر است و هرچه ترش تر و رقیق تر باشد، میزان سردی و تری آن زیادتر خواهد بود.

ماست باعث افزایش رطوبت بدن و کاهش تشنگی می شود. همچنین باعث تقویت قوای جنسی در گرم‌مزاجان می‌شود. علی رغم یک باور عمومی كه می گوید فقط مواد با خاصیت گرم، قوای جنسی را تقویت می‌بخشند، در اغلب افراد گرم مزاج، مصرف مواد با طبع گرم، مشكل جنسی (انزال زودرس و … ) را زیادتر می‌كند؛ ولی ماست چون طبع گرم‌مزاجان را تعدیل می‌كند منجر به بهبود مشكلات جنسی آنها می‌شود (البته به شرط تازه و طبیعی بودن).

ماست نسبت به دوغ دارای روغن (چربی) بیشتر و لذا غذائیت بالاتری می باشد.

ماست نسبتاً دیرهضم بوده بخصوص اگر چكیده یا چرب باشد و توسط افراد با مزاج یا معده های سرد و ضعیف مصرف شود. بر اثر مصرف ماست، اخلاط خام بیشتری در خون حاصل شده و برای استفاده از آن توسط سلول ها، به حرارت بدنی بیشتری نیاز است چون از یک سو دیر هضم بوده و از سوی دیگر طبع سردی دارد و حرکت روده ها و گوارش را نسبتا کند می نماید، به كندی از بدن و روده ها دفع می شود.

با توضیحات فوق مشخص شد افرادی كه دچار سوء هاضمه، یبوست ناشی از سردی مزاج و دارای مزاج بدنی یا معدی سرد هستند باید در مصرف ماست اعتدال را رعایت كرده و علی الخصوص ماست ترش رقیق به هیچ‌وجه نخورند.

این افراد بهتر است ماست را گاه گاه، در فصول گرم، طی روز به صورت میان وعده و آن هم ماست شیرین تازه به همراه مصلحات آن (آویشن، زیره، زینان، موسیر، نعناع، نمک) مصرف كنند و یا پس از مصرف ماست از مواد و خوردنی های گرم مزاج چون مربا، شیره انگور، زنجبیل، عسل و … میل کنند.

كسانی كه دچار درد شكم و قولنج و گرفتگی عضلات و یا درد و تورم مفاصل هستند یا افرادی كه روی پوستشان لكه‌های سفید وجود دارد از مصرف ماست بخصوص نوع ترش آن مخصوصا در فصول سرد و شب هنگام به شدت پرهیز نمایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا