بیاموزیدتدابیر خوردن و خوردنی ها

خواص شلغم در طب سنتی از لاغری تا یبوست

خواص شلغم در طب سنتی از لاغری تا یبوست

خواص شلغم در طب سنتی
خواص شلغم در طب سنتی

از جمله خواص شلغم در طب سنتی می توان به کمک به کاهش وزن و از بین بردن یبوست اشاره کرد.

در مورد این گیاه احادیثی وجود دارد از جمله حدیثی در کتاب معتبر کافی که از امام صادق (ع) نقل شده: بر شما باد شلغم. آن را بخورید و پیوسته خوردنش را استمرار بخشید. و آن را از همه کس جز آنها که اهلش هستند پنهان بدارید. زیرا هیچ کس نیست که در او رگی از جذام نباشد؛ با استفاده از شلغم ریشه آن را بسوزانید.

منظور از جذام در قدیم طیفی از بیماری‌های خطرناک بوده و نه فقط بیماری جذام امروزی.پس شلغم می‌تواند از مجموعه‌ای از بیماری‌ها جلوگیری کند. این حدیث در چندین جا تکرار شده و این تکرار نشان دهنده اهمیت آن است.

جای دیگری در حدیثی آمده است: شلغم را در هر فصلی بخورید تا هر دردی را از شما ببرد.

مزاج شلغم گرم و تر است و غذاییت دارد یعنی موجب رشد بدن می‌شود، شخص را سیر می‌کند و می‌تواند جای وعده غذای اصلی را بگیرد. کسانی که دنبال رژیم‌های لاغری هستند می‌توانند از آن بهره ببرند و آن را جایگزین برنج، نان و گوشت کنند.

اصولا مواد غذایی که گرم و تر و رو به اعتدال هستند، برای همه مزاج‌ها قابل استفاده بوده و مزاج شخص را به هم نمی‌زند.

مصرف شلغم به صورت پخته برای رفع سرفه مفید است. از دیگ خواص شلغم در طب سنتی این است که نرم کننده گلو و حنجره است و در فصول سرد که گرفتگی و التهاب حلق و حنجره شایع تر است، بسیار کمک کننده می باشد.

شلغم همچنین لینت بخش است و برای یبوست مورد توصیه است.

اشتها آور و مقوی قوای جنسی بوده، هچنین مدر (ادرارآور) می باشد لذا موجب شستشوی مجاری ادراری شده و برای کسانی که مشکلاتی چون سنگ‌های کلیه و مثانه دارند نیز می‌تواند مفید باشد.

آب شلغم پخته یا له شده آن به طور موضعی برای بهبود ترک خوردگی و خشکی یا خارش پوست ناشی از سرما مفید است.

ترشی آن همراه با خردل، لذیذ و اشتها آور بوده، مقوی احشای داخل شکم و غیرنفاخ است.

اما شلغم نفاخ است و ممکن است برای برخی افراد دیرهضم باشد. البته همین دیرهضمی برای کسانی که رژیم کاهش وزن دارند مفید است چرا که مدتی در معده می‌ماند و جلوی اشتها را می‌گیرد.

به صورت معمول پخته مصرف می‌شود. اکر کمی نمک به آن اضافه شود رطوبت آن کاهش می‌یابد و برای افرادی که رطوبت بدن و معده، آنها را اذیت می‌کند عارضه آن کاهش می یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا