خواص تمرهندی در طب سنتی
خواص تمرهندی در طب سنتی
خواص تمرهندی در طب سنتی شامل لینت دهندگی و دفع اخلاط زاید می باشد.
نوع تازه آن دارای میوههایی در غلاف سفت به اندازه حدودی یك انگشت میباشد. بومی ایران نیست و خواص زیادی دارد. انواع شیرین، ملس و ترش دارد.
طبع آن در كل سرد و خشك است و هرچه ترشتر باشد این حالت قویتر است. برای گرممزاجان و مشكلات ناشی از گرما و صفرا بسیار مفید است.
ملین است و دفع كننده اخلاط زاید و مضر در بدن مانند سودا و صفراست، که این اخلاط ریشه بروز بسیاری از بیماری ها و حساسیت ها در بدن می باشند.
برای رفع عطش و خشكی دهان مناسب است. افرادی كه دچار یبوست هستند میتوانند بعد از مصرف هر وعده غذایی یك عدد میوه تمرهندی تازه را از غلاف آن بیرون آورده میل كنند.
تمرهندیهای خارج شده از پوسته و فرآوری و بسته بندی شده که دارای افزودنیهایی هستند ملاك صبحتهای ما نمی باشند و حتی ممكن است عوارضی مانند جوش هم ایجاد كنند.
این گیاه به عنوان ملس و ترش کننده غذا و به عنوان چاشنی مخصوصاً برای غذاهای با طبع گرم استفاده میشود پس میتواند جایگزینی مناسب برای لیمو، آب لیمو، سركه، آبغوره و … باشد.
سرد مزاجان برای رفع عوارض و بهره مندی از آن می توانند آنرا خیسانده، قدری حرارت داده، له و صاف کرده، با مقداری شکر یا نبات روی شعله قوام آورده و به عنوان مایه شربت استفاده کنند.