بیاموزیدتدابیر خوردن و خوردنی ها

خواص ریواس در طب سنتی: جلوگیری از عوارض ناشی از گرمی در بدن

خواص ریواس در طب سنتی: جلوگیری از عوارض ناشی از گرمی در بدن

خواص ریواس در طب سنتی
خواص ریواس در طب سنتی

یکی از خواص ریواس در طب سنتی جلوگیری از عوارض ناشی از گرمی در بدن است.

مزاج ریواس سرد و خشك (در درجه متوسط) است. این گیاه خودرو در اواسط بهار (معمولا اردیبهشت ماه) به دست می‌آید.

بهترین زمان مصرف آن بهار و  تابستان است زیرا در این زمان از سال، امكان غلبه صفرا زیاد است و مزاج انسان روبه گرمی می رود که از نشانه های آن بروز جوش‌های پوستی است. از این رو در فصل بهار بدن انسان نیاز به خنكی‌جات بیشتری دارد.

مصرف ریواس جلوی عوارض ناشی از گرمی را می‌گیرد و مخصوصا برای كسانی كه كبد گرم دارند، دهان آنها تلخ است و عطش زیادی دارند بسیار مفید است.

خشكی دهان، آفت دهان، زردی چهره، تندی رنگ ادرار، آلرژی‌های پوستی ممكن است نشانه كبد گرم باشد. یكی از بهترین میوه‌جات برای خنك كردن كبد و ایجاد اعتدال در این عضو حیاتی، ریواس است.

اگر كبد سالم باشد بدن با احتمال بیشتری ‌سالم خواهد بود زیرا كبد از اعضای اصلی دخیل در گوارش انسان است؛ بطوریكه عهده دار بخش اعظم متابولیسم مواد غذایی است ودر واقع غذای سلول‌ها را این عضو تامین می‌كند. كبد سالم باید حرارت متوسط داشته باشد و چون استعداد گرمی دارد مصرف خنكی‌جات در تابستان به حفظ اعتدال آن كمك می كند.

ازاین رو مصرف موادی مثل ریواس، ‌آلو، غوره، آبلیمو تازه، سركه رقیق شده، تمبرهندی تازه، (اصولاخوردنی های رو به ترش) مخصوصا برای ایجاد خنكی و همچنین سلامت كبد بسیار مفید است.

خاصیت اشتها آور ریواس احتمالا به دلیل رفع چربی ها و مهار صفرا می باشد (صفراوی‌ها اشتهای خوبی در هنگاه غلبه صفرا ندارند، سریع گرمازده شده و معمولا در دهانشان مزه تلخ احساس می كنند).

ریواس برای بعضی زردی‌ها (كه سفیدی چشم آنها به زردی می‌گراید) نیز مفید است، تهوع را از بین می‌برد و باعث رفع تشنگی ناشی از حرارت مزاج هم می‌شود.

از دیگر خواص ریواس در طب سنتی این است که این خوراکی رقیق كننده و صاف كننده خون است و برای افرادی‌كه غلبه خون دارند مفید است و به واسطه همین خاصیت، درمان مناسبی برای جوش‌های خونریزی دهنده است. اگر به میزان متعادل مصرف شود مفرح است.

ریواس را به طرق مختلف می‌توان مصرف نمود. بصورت تازه همراه با غذاهای چرب مثل آبگوشت یا همراه كباب بعنوان سبزی كه در این صورت مصلح این غذاها محسوب می شود.

اگر با ریواس مربا درست كنند طعم ملس داشته و مزاج آن معتدل می شود بطوریكه سردمزاجها هم می‌توانند از آن تا حدودی استفاده كنند.

برای تهیه شربت ریواس كه بسیار گواراست می توانید آب ریواس را با مقداری شكر بجوشانید تا غلیظ شود. وقتی مایع شربت ریواس به حالت عسلی شكل در آمد شربت آماده است و همانند سایر شربتها می توانید هنگام مصرف آن را رقیق نموده تا به غلظت مناسب برسد و آن را نوش جان كنید.

مضرات ریواس

با تمام خواص مفیدی كه برای ریواس ذكر نمودیم در بعضی افراد ممكن است مشكل ایجاد كند.

افرادی كه مزاج سرد دارند، ضعف مغز یا  فكر و خیال و افسردگی دارند، كسانی كه مشكلات تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس دارند و كسانی كه ضعف توان جسمی ناشی از مزاج سرد دارند باید در مصرف آن احتیاط نمایند و در صورت مصرف حتما باید همراه با مصلحات آن نظیر عسل، مویز یا نبات مصرف شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا