روز داروساز: ظرفیتهای داروسازی سنتی در پیشرفت علمی و اقتصادی کشور
روز داروساز: ظرفیتهای داروسازی سنتی در پیشرفت علمی و اقتصادی کشور
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تبریک روز داروساز از موفقیتها و دستاوردهای علمی کسب شده در رشته داروسازی سنتی گفت.
به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر روجا رحیمی متخصص داروسازی سنتی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن تبریک روز داروساز به استادان و همکاران داروساز سنتی و همچنین دانشجویان مشغول به تحصیل در این رشته، به موفقیتها و دستاوردهای کسب شده در حیطه داروسازی سنتی اشاره کرد.
وی با اشاره به تاریخچه رشته داروسازی سنتی خاطرنشان کرد: این رشته به عنوان یکی از رشتههای تخصصی داروسازی با هدف تربیت نیروی انسانی ماهر در زمینه فرمولاسیون و استانداردسازی فرآوردههای طبیعی و سنتی و همچنین مشاوره به پزشکان و بیماران در خصوص این دسته فرآوردهها از سال 1387 وارد نظام آکادمیک کشور شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در حال حاضر 115 نفر در رشته داروسازی سنتی مشغول به تحصیل میباشند و یا از این رشته فارغ التحصیل شدهاند و تعدادی از این افراد به عنوان عضو هیأت علمی آموزشی و یا پژوهشی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور اشتغال دارند.
رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه تهران با بیان اینکه طبق آمار اسکوپوس تاکنون بیش از 900 مقاله با وابستگی گروههای داروسازی سراسر کشور به چاپ رسیده است؛ به نقش پررنگ متخصصین این رشته در تولیدات علمی کشور در حیطه فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی اشاره کرد.
وی با اشاره به موفقیتها و دستاوردهای علمی کسب شده در رشته داروسازی سنتی گفت: 15درصد تولیدات علمی این رشته نتیجه همکاری بین المللی با محققینی از کشورهای مختلف از جمله استرالیا، چین، کانادا، آمریکا و هند میباشد و متخصصین داروسازی سنتی در نگارش بیش از 20 عنوان کتاب چاپ شده توسط ناشرین معتبر بینالمللی از جمله اشپرینگر، الزویر و بنتهام مشارکت داشتهاند. همچنین از سال 1400 به ابتکار گروه داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حمایت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و انجمن علمی طب سنتی ایران، دوره توانمندسازی داروسازان سنتی شکل گرفت که در این راستا تاکنون 15 برنامه توسط اعضای هیات علمی این رشته برگزار شده است.
دکتر روجا رحیمی به ظرفیتهای این رشته برای گسترش و ارتقای فناوری در حوزه گیاهان دارویی و فراوردههای طبیعی اشاره و بیان کرد: این رشته میتواند در سوق دادن دانشگاه به سمت دانشگاه نسل سوم نقش بسزایی ایفا نماید.
رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران در پایان ضمن آرزوی تداوم مسیر پویا و رو به رشد این رشته گفت: امیدوارم این توفیق نصیبمان گردد که با الگوگیری از حکما و دانشمندان بزرگ این مرز و بوم، گامهای مؤثری در جهت اعتلا و سرافرازی ایران عزیزمان برداریم.