گردشگری طب ایرانی با فرهنگ و تاریخ ایران درآمیخته است
دکتر حسین رضایی زاده در خصوص گردشگری سلامت و طب ایرانی، گفت: گردشگری طب ایرانی یک حوزه تخصصی است که با فرهنگ و تاریخ ایران آمیخته است.
به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر رضایی زاده گفت: اگر به گردشگری سلامت به عنوان یک حوزه تخصصی نگاه کنیم میتوانیم برای گردشگری طب ایرانی و مکمل یک سر فصل جداگانه باز کنیم.
دکتر رضایی زاده با بیان اینکه واقعیت طب ایرانی با فرهنگ، تاریخ، تمدن، زندگی، تغذیه، پوشش، محل زندگی،اقلیم آب و هوا، طراحی خانهها و معماری ایرانی آمیخته است، اظهار کرد: طب ایرانی میتواند در همه جنبههای زندگی به صورت مستقیم و غیرمستقیم خود را نشان دهد.
وی افزود: مثلا اگر معماری ایرانی را مورد توجه قرار دهیم این معماری قطعا با طب ایرانی برای حفظ تعادل جسمی و روحی تعامل دارد و متناسب با شهر، منطقه و اقلیم محل سکونت افراد است.
رضایی تصریح کرد: جنبه دیگر گردشگری خوراک است، آنچه که از غذاهای ایرانی و سنتی در فرهنگ ما وجود دارد عمدتا با مبانی طب ایرانی ترکیب شده است تا بیشترین خاصیت و کمترین عارضه احتمالی را داشته باشد و در دمنوشها و خوراکیهای ایرانی به طب ایرانی توجه شده است.
وی افزود: پوشش ایرانیان بسته به محل زندگی و فصلی که در آن قرار دارند متفاوت و متناسب است و از نظر جنس، رنگ و ضخامت با طب ایرانی آمیختگی دارد، خود سفر و استفاده از سفر درمانی خصوصا در بیماریهای روانی و صعبالعلاج با مبانی طب ایرانی آمیختگی دارد.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به موسیقیهای محلی که در هر منطقه رواج دارد، گفت: موسیقی هر منطقه به لحاظ تاثیراتی که روی مزاج افراد میگذارد ریشه در طب ایرانی دارد، با توجه به آمیختگی و نگاه فلسفی که ما به طبیعت و انسان داریم طب ایرانی هم ممکن است از همان تفکر و فلسفه نشات گرفته باشد.
وی افزود: توسعه گردشگری طب ایرانی صرفا توجه به دارو و درمان نیست بلکه توصیه به سبک زندگی و در صورت نیاز اصلاح سبک زندگی و اصلاح زندگی روزمره مردم در همه ابعاد است و امیدوار هستیم با توسعه این مبانی و اثرگذاری در زندگی مردم بتوانیم زندگی سلامت را ارتقا دهیم.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به حضور این دفتر در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری به عنوان یکی از ابعاد گردشگری گفت: هدف ما این است که بتوانیم مبانی و نکات گردشگری طب ایرانی را برای اولین بار نمایش دهیم چون مردم گردشگری سلامت را بیشتر با پزشکی جدید میشناسند یا تنها با نگاه درمانی به آن توجه میکنند اما طب ایرانی صرفا برای درمان بیماری و ارائه خدمات بالینی نیست بلکه همه افراد برای داشتن زندگی سالم میتوانند به آن رجوع کنند و درست زندگی کردن را بیاموزند و از غذاهایی که به حفظ سلامتی آنها کمک میکند استفاده کنند.
وی با اشاره به برگزاری رویداد سروبن در ماههای آتی اظهار کرد: رویداد «سروبن» به عنوان اولین رویداد کارآفرینی اختصاصی، علمی و تخصصی گردشگری طب ایرانی است که ظرفیت های اجتماعی، فرهنگی، پزشکی و اقتصادی مرتبط با طب ایرانی، که میتواند فضای گردشگری و زیست بوم گردشگری سلامت را تحت الشعاع خودش قرار دهد را معرفی میکند.
او ادامه داد: هدف ما در دفتر طب ایرانی و مکمل این است که ضمن این اقدام، ظرفیت ها و فرصت ها را شناسایی و به دیگران معرفی کنیم و امکان ارتباط سازمانها، ذینفعان و افرادی که موثر در توسعه گردشگری سلامت هستند را برقرار نماییم.