پس از مصرف گرمیجات، چغاله بادام بخورید
پس از مصرف گرمیجات، چغاله بادام بخورید
درخت بادام در فصل بهار به بار مینشیند و بادام سبز و تازه یا همان «چغاله بادام»، میوهٔ نوبرانه آن است. به گفته یک متخصص فیزیولوژی، مصرف بادام سبز یا چغاله از دیدگاه طب سنتی، برای کمک به رفع گرمیها و حرارت بدن مناسب است و استفاده از برگ و شکوفه درخت بادام نیز برای حفظ سلامت بدن خواص درمانی دارد.
دکتر سید مهدی میرغضنفری در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: به دلیل مناسب بودن مزاج چغاله بادام با فصل بهار، مصرف آن برای اغلب طبع ها، بویژه مزاجهای گرم و خشک بسیار مناسب است. چون گرمی کمتر و تریِ بیشتری دارد و به نحو مطلوبی میتواند حرارت و گرمی زیاد بدن گرم مزاجان را فرونشاند.
میرغضنفری با اشاره به اینکه سردمزاجها باید از زیادهروی و افراط در خوردن این میوه نوبرانه پرهیز کنند گفت: مصرف چغاله بادام بیشتر برای افرادی مناسب است که طبع گرم دارند یا گرمیجاتی چون آجیل و شیرینی زیادی مصرف کردهاند
وی اظهار کرد: در فصل بهار مصرف مسهلها توصیه شده است؛ برگ درخت بادام علاوه بر دفع کرمها و انگلهای بدن، خاصیت مسهل داشته و مصرف آن به شرط احتیاط و مشاوره با متخصص مناسب است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با برشمردن خواص شکوفه بادام گفت: مصرف مقدار متعادل شکوفه درخت بادام موجب تقویت قوای جنسی در مردان اما باعث تضعیف میل جنسی در زنان میشود.
میرغضنفری اضافه کرد: برعکس چغاله بادام، طبع زردآلو خنک است و به همین دلیل، چغاله آن هم سرد و تر است؛ اگر مزه آن ترش باشد نیز به سمت سردی و خشکی میرود.
او تاکید کرد: بهترین مصلحات، بخصوص برای سردمزاجان علاقهمند به خوردن چغاله میوهها، انواع خوراکیهایی با طبع گرم همچون پودر زیره، نبات و عسل است که باعث تعدیل سردی چغالهها بویژه در سردمزاجان میشود.