بیاموزیدتدابیر خوردن و خوردنی ها

خواص نارنگی در طب سنتی: رطوبت بخش و مفرح

خواص نارنگی در طب سنتی: رطوبت بخش و مفرح

خواص نارنگی در طب سنتی
خواص نارنگی در طب سنتی

از خواص نارنگی در طب سنتی این است که رطوبت بخش بوده و مفرح است.

نارنگی مانند لیمو نوع ترش نیز دارد ولی عمدتا شیرین است.

اگر ترش باشد مزاج آن سرد و خشك است ولی معمولا طبع آن سرد و تر بوده گاهی در مواردی كه خیلی شیرین باشد مختصری بسمت حرارت می رود كه البته در بدن خودش را نشان نمی دهد.

بنابراین نارنگی رطوبت بخش خوبی برای بدن است، غذاییت كمی دارد و در رژیم های لاغری با مزاج گرم خوب است.

مفرح بوده و برای قلب مفید است. حالت خفقان در سینه وتنگی نفس را برطرف می كند از اینرو در افراد دچار سرماخوردگی نیز توصیه می شود.

نارنگی كم كننده تیزی و شدت ماده صفرا در خون است، بنابراین كسانی كه دچار حرارت بدنی حتی در فصول سرد مثل پاییز می شوند یا سوزش گلو یا خارش پوست پیدا می كنند خیلی از نارنگی نفع می برند.

حرارت زائد کبد و معده را کم کرده وگرگرفتگی دوران یائسگی كه عمدتا بدلیل خشكی نامحسوس پوست و انسداد منافذ پوستی است را بهبود نسبی می بخشد.

در فصل پاییز كه معمولا غذاهای با مزاج گرم ومقوی بیشتر مصرف می شوند احتمال بروز حرارت كبد و معده و نیز افزایش صفرا هم زیاد شده لذا مصرف نارنگی و سایر مركبات به رفع این مشكلات كمك می كنند و تشنگی را فرو می نشانند.

مركبات و نارنگی عمدتا باعث افزایش ادرارمی شوند لذا برای پاكسازی سیستم كلیوی وكمك به دفع شن ریزه های كوچك مفید است. همچنین باعث برطرف شدن سوزشهای ناحیه تناسلی مخصوصا در خانمها كه ممكن است به غلط تشخیص عفونت بر آنها گذاشته شود مفید است.

پرتقال نیز از نظر توضیحات و خواص شبیه نارنگی بوده ولی در كل منافع آن بیشتر از نارنگی می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا