درمان موثر حساسیت فصلی با طب سنتی
درمان موثر حساسیت فصلی با طب سنتی
حساسیت فصلی یا آلرژی فصلی یا تب یونجه (به انگلیسی: hay fever) یکی از حساسیتهای شایع است که معمولاً در فصلهای بهار، تابستان و پاییز، هنگامی که گیاهان گرده افشانی می کنند، بیشتر مشاهده میشود.
این نوع حساسیت از استنشاق گردهٔ گیاهان و یا ورود آنها به چشم حاصل میشود. درختانی مانند بلوط، نارون و افرا در بهار و گیاهانی چون علف دوروا و لوئیچه چمنی در فصل تابستان گرده افشانی میکنند.
دکتر سید مهدی میر غضنفری متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران می گوید: طبق مکتب طب سنتی انسان ها از نظر خصوصیت روحی و جسمی در چهار گروه با مزاج سرد و گرم، سرد و تر، گرم و خشک و گرم و تر تقسیم بندی می شود.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که دارای طبیعت خشک هستند بیشتر دچار حساسیت فصلی می شوند و بقیه افراد به مراتب کمتر مبتلا به حساسیت می شوند. بررسی الگوی تغذیه و الگوی زندگی نوع لباس، نوع خوراک و آشامیدنی، میزان خواب و بیداری و استرس فرد در درمان حساسیت فصلی مهم است.
میر غضنفری ادامه داد: برای تشخیص و درمان حساسیت فصلی باید گروهی که بیمار جزو آن است تعیین شود و توسط پزشک متخصص طب سنتی از نزدیک معاینه شود. درمان از طریق طب سنتی به اصلاح الگوی تغذیه و الگوی زندگی، تنظیم زندگی روزمره، محل زندگی شخصی، نوع لباس، نوع خوراک و آشامیدنی، نوع ورزش، میزان خواب و بیداری و استرس فرد بستگی دارد.
میرغضنفری اظهار داشت: روش های دیگر درمان با طب سنتی معالجه با داروهای گیاهی، معدنی و یا حیوانی و اعمال دستی مانند خونگیری، ماساژ، حجامت و بادکش است.
وی در ادامه گفت: برای جلوگیری از حساسیت فصلی باید از خوردن ادویه جات، غذاهایی با طبیعت گرم و هوای آلوده بپرهیزیم و از سبزیجات، سبوس گندم، نان سبوس دار، انواع آش، مصرف کاهو و خاکشیر استفاده کنیم.
وی افزود: پوشیدن لباس نخی و نرم، حجامت در بهار، قرارگرفتن در محیط با دمای متعادل از ابتلا به حساسیت فصلی جلوگیری می کند.