خواص سمنو در طب سنتی
خواص سمنو در طب سنتی
به گفته یک متخصص فیزیولوژی، از خواص سمنو در طب سنتی سهل الهضم بودن آن است.
دکتر سید مهدی میرغضنفری می گوید از دیدگاه طب سنتی، منظور از حضور سمنو در سفره هفت سین نوروز، تاکید بر مصرف غذاهای گیاهی سهل الهضم و در عین حال با ارزش غذایی بالا در فصل بهار است که مصرف آن به همه مزاجها بخصوص خشکمزاجان توصیه میشود
دکتر میرغضنفری با اشاره به اینکه مزاج سمنو گرم و تر و به سمت اعتدال نزدیک است، در گفتگو با سلامت آنلاین گفت: مصرف سمنو برای همه مزاج ها، مخصوصا خشک مزاجان توصیه می شود اما دارندگان مزاج گرم و تر نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.
وی با اشاره به اینکه گندم، ماده اولیه و اصلی برای تهیه سمنو است که اضافه کرد: برای تهیه سمنو باید از گندمی استفاده شود که دانه آن متوسط رو به درشت، رنگ آن مایل به زرد و بدون آفت باشد. مزاج گندم و جوانه آن گرم و تر است و هر چه گندم تازه تر باشد به دلیل نرمی و رطوبت بالا، تری بیشتری دارد و در نتیجه گندم پخته یا بلغور به دلیل داشتن رطوبت بالا، نفخآور است و برای کسانی که معده و روده نفاخ دارند مضر است، اما جوانه گندم چون لطیف تر از گندم است، برای افرادی که هضم ضعیف دارند و حتی نان را هم نمی توانند هضم کنند، خوب است.
این متخصص تصریح کرد: چون سمنو، از شیره جوانه گندم و آرد، پخته و تهیه می شود غذایی سهل الهضم با کمترین دفعیات است و یک وعده غذایی کامل محسوب می شود و به دلیل آنکه ارزش غذایی آن نسبت به برنج و سایر حبوبات زیادتر است برای رشد کودکان و نوجوانان یا برای مصرف در دوران نقاهت بیماری، بهترین غذا محسوب می شود اما مصرف زیاده از حد آن برای مبتلایان به دیابت و اضافه وزن توصیه نمی شود.