خواص نارگیل در طب سنتی: تقویت حرارت غریزی
خواص نارگیل در طب سنتی: تقویت حرارت غریزی
طبیعت نارگیل در صورتی که تازه باشد گرم و تا حدودی خشک یا اندکی تر است. البته جالب است بدانید که از خواص نارگیل در طب سنتی دارا بودن رطوبت فضلیه (خوب و سالم) است.
این رطوبت ضامن سلامتی و زنده ماندن است. بدن وقتی خشک میشود سطح سلامتی آن کم میشود، لذا همیشه باید میزانی رطوبت در بدن باشد. این رطوبت در نان خوب، برنج خوب، گوشت بره و بزغاله و میوه هایی چون انجیر و انگور وجود دارد. غذاهایی که این رطوبت را به ما میدهند بسیار مفید هستند.
اگر نارگیل خشک شود مزاج آن نیز خشک تر میشود. پس بهتر است نارگیل به صورت تازه مصرف شود که در این صورت حرارت غریزی را نیز تقویت میکند.
نشانه یک انسان سالم این است که بدنش گرم و مرطوب است. نارگیل دو عامل زنده ماندن (حرارت و رطوبت اصلی و پایه) را تقویت میکند. به خاطر همین ویژگیها چاق کننده نیز هست.
نارگیل برای کسانی که مزاج سرد دارند مفیدتر است. این میوه یکی از بهترین خوردنیها در فصل سرد است. می توان به صورت پودر یا عصاره از آن استفاده کرد.
همچنین نارگیل یکی از بهترین میان وعده ها مخصوصا برای بچههایی که زیاد غذا نمیخورند می باشد و اشتها آور است. انرژی خوبی به بدن و مغز رسانده و هاضمه را زیاد درگیر خود نمی کند لذا برای افراد در دوره امتحانات یا دارای مشاغل فکری هستند، خوب است.
کسانی که پوست خشکی دارند میتوانند از روغن نارگیل استفاده کنند. پس از شستشوی بدن در حمام و قبل از خروج، روغن مالی بدن با روغن نارگیل می تواند انجام شود که جذب خوبی دارد، موجب انعطاف، شادابی و خوش رنگی پوست شده، همچنین باعث حجم آوردن بدن در افراد لاغر می شود.
از دیگر خواص نارگیل در طب سنتی این است که کلیه و کمر را نیز گرم میکند. عضلات کمر و نیز احشای داخل شکم و لگن (روده ها، کلیه ها، تخمدان و رحم )، بسیار مستعد سردی هستند و برخی کمر دردها و دل دردها نیز به همین دلیل است.
مالیدن روغن نارگیل به ناحیه و سپس بستن با شال برای رفع دردهای محل، بسیار مفید است. کسانی که مثانه آنها حالت سستی و سردی پیدا کرده (از علائم آن اینست که به دنبال عطسه یا سرفه، چند قطره ای ادرار بریزد و عدم کنترل ادرار داشته باشند) نیز از دستور فوق نفع می برند.
جرم یا همان ماده نارگیل به دلیل چرب بودنش، هضم نسبتا سخت تری دارد و ممکن است در زیادی مصرف مخصوصا توسط مزاج های گرم و تر، انسدادهایی در بدن ایجاد کند.
افراد چاق و کسانی که میخواهند رژیم بگیرند نباید از نارگیل استفاده کنند مگر به جای یک وعده غذایی در حد کم از آن میل کنند.
اگر شخصی مزاج گرم دارد و مصرف نارگیل او را اذیت میکند می تواند از میوه های ترش و ملس مانند انار یا لیمو استفاده کند.
از آنجایی که با افزایش سن مزاج رو به سردی و خشکی میرود مصرف نارگیل برای افراد مسن نیز بسیار مفید است.