از خواص گوشت مرغ و سایر پرندگان چه می دانید؟
از خواص گوشت مرغ و سایر پرندگان چه می دانید؟
از خواص گوشت مرغ و پرندگان نسبت به گوشت چرندگان مثل گاو و گوسفند این است که این گوشت لطیفتر است؛ یعنی هضم راحتتری دارد و مواد زاید كمتری تولید می كند.
هرچه پرنده جوانتر یا اصطلاحا جوجه باشد لطافت بیشتری دارد. بنابراین برای مردم عصر امروز كه فعالیت بدنی نسبتا كمی دارند، مصرف گوشت پرندگان بیشتر از چرندگان توصیه می شود و به اعتدال نزدیكتر است.
گوشت مرغ خانگی گوشت معتدل و متوسطی است که رنگ پوست را نیکو گردانیده و حجم مایع جنسی را زیاد می کند. بهترین نوع مرغ، مرغی است كه در چراگاه باشد و تحرك داشته باشد نه اینكه در جایی مثل مرغداری نگهداری شده و با تغذیه مصنوعی رشد كرده باشد. زیرا در محیط آزاد مرغ به حد اعتدال غذا می خورد و به اندازه كافی فعالیت میكند و لذا مواد زاید كمتری در بدنش شكل میگیرد یا اصلا مواد زایدی شكل نمی گیرد.
ولی در محل هایی كه به صورت مصنوعی مرغ را نگهداری می كنند چون هم غذای طبیعی استفاده نمی شود و هم فعالیت بدنی در حد كافی نیست مواد زاید در بدن مرغ جمع می شود و بنابراین مصرف بیش از حد آن ضررهایی به همراه خواهد داشت.
کلا خاصیت غذایی و یا میزان فضولات تولیدی پس از هضم گوشت مرغ بر حسب نوع دانه و غذا، محل پرورش و میزان چاقی یا لاغری آن متفاوت می باشد. هرچه مرغ چاقتر باشد، رطوبت بیشتری در بدن تولید كرده و بنابراین مزاج های مرطوب باید از آن پرهیز كنند.
بطوركلی، همانند بحث گوشت چرندگان، در مورد پرندگان هم پرنده های اهلی غذاییت بیشتری داشته و نسبت به پرندگان شكاری و وحشی چاق كنندهتر هستند.
خواص گوشت مرغ: آیا گوشت مرغ سرد است؟
میزان حرارت گوشت مرغ نسبت به حرارت گوشت های قرمز و گوشت گوسفند كمتر است و اینكه اصطلاحا گفته می شود سرد است به این معنی است نه اینكه طبع آن سرد باشد. بنابراین افراد با مزاج سرد بهتر است از گوشت های قرمز استفاده كنند و یا درصورت مصرف گوشت مرغ، نباید آن را همراه با سردیجات دیگر مثل ماست و دوغ و یا چیزهای ترش مثل غوره بخورند؛ چون ممكن است سردی در بدن آنها افزایش یافته و دچار قولنج، درد شكم و گرفتگی عضلات شوند. بال و گردن و مخصوصا دل مرغ نسبت به گوشت قسمت های دیگر بدن مرغ گرم تر هستند.
گوشت جوجه گرمی و خشكی بیشتری دارد. بنابراین به اعتدال نزدیكتر است و سریعتر هم از بدن دفع می شود، لذا گرم مزاج ها نباید در مصرف آن زیادهروی كنند. برای دردهای ناحیه پشت و كلیه و همچنین برای تقویت قوای جنسی مفید است. بهتر است همراه آن از خوردنی ها و یا مصلح هایی مثل گشنیز استفاده كرد كه مانع از صعود گازها از معده به مغز می شوند.
بخش هایی از بدن پرنده مانند بال، سینه و گردن به دلیل فعالیت و تحرك كمتر، گوشت لطیفتر و هضم راحتتری دارند. به همین دلیل برای افرادی كه تازه از بستر بیماری برخواستهاند یا در دوره نقاهت به سر می برند توصیه می شود كه سوپی از بال و گردن و یا سینه مرغ میل كنند، چون هضم راحتتر و مواد زاید كمتری دارند.
همچنین بخش هایی از بدن مرغ مثل پا، دل یا قلب به دلیل تحرك بیشتر، مواد زاید كمتری دارند.
بدیهی است این مطالب راجع به مرغ هایی است كه در یك منطقه طبیعی و با غذای طبیعی پرورش داده می شوند. درمورد مرغ های پرورشی همه این بحث ها متفاوت خواهد بود. درصورت استفاده از افزودنیها به غذا یا آب آشامیدنی مرغهای پرورشی، با توجه به فعالیت کم این پرندگان در مرغداری، این مواد در اكثر قسمت های بدن مرغها جمع می شوند، ولی در قسمت هایی مثل دل كه تحرك بیشتری دارند، تجمع كمتری خواهند داشت.
لذا یكی از غذاهای بسیار مفید و با هضم نسبتا راحت و مولد انرژی نسبتا زیاد، دل مرغ به صورت كباب شده است. مخصوصا برای افرادی كه دچار ضعف بدن بوده، هضم ضعیفی دارند و یا افرادی كه تازه از بیماری بهبود یافته اند و یا افراد مسن. اینگونه افراد می توانند چهار، پنج روز تا حداكثر یك هفته پشت سرهم روزی پنج تا ده عدد دل مرغ به صورت كباب شده استفاده نمایند.
به طوركلی، مصرف گوشت پرندگان باعث افزایش میل و مایعات جنسی می شود. تخم پرندگان هم این خاصیت را دارد و هرچه پرنده كوچكتر باشد این خاصیت در آن بیشتر است. استفاده از مغز مرغ هم برای تقویت مغز و كسانی كه اختلالاتی در قوای مغزی و عقلی دارند مورد توصیه طب سنتی است.
زمان ذبح و مصرف مرغ، قبل از شروع دوران تخمگذاری و درمورد خروس، اوایل شروع به خواندن است.