خواص کنگر در طب سنتی: شست و شو دهنده سیستم کلیوی
خواص کنگر در طب سنتی: شست و شو دهنده سیستم کلیوی
از مهمترین خواص کنگر در طب سنتی مدر بودن آن است که آن را تبدیل به گیاهی مناسب برای کلیه ها کرده است.
کنگر، گیاهی با مزاج گرم و خشك، برای كسانی كه سنگ كلیه دارند مفید است زیرا منجر به شستشوی سیستم كلیوی و ادراری میشود.
خاصیت گرم بودن آن باعث از بین رفتن نفخ میشود و افرادی كه بر اثر مصرف خورشهای حاوی سبزیجات مختلف دچار نفخ میشوند میتوانند بدون نگرانی از خورش كنگر استفاده كنند چون قاعدتاً نفخ را از بین میبرد.
کنگر برای هضم غذا هم خوب است. اصولا موادی كه دارای مزاج گرم هستند (مثل ادویهجات)، شیرینی جاتی نظیر نبات و عسل برای هضم غذا مفیدند و توصیه میشود بعنوان چاشنی و دسر بعد از غذا مصرف شوند.
البته مواد دارای طبع گرم نظیر كنگر درصورتیكه درمصرف آن زیادهروی شود (بخصوص كسانی كه طبع گرم دارند) تولید صفرا را زیاد می كندكه حالاتی نظیر تهوع را بدنبال خواهد داشت.