خواص خیار در طب سنتی: کاهش صفرا و التهابات بدن
خواص خیار در طب سنتی: کاهش صفرا و التهابات بدن
مزاج خیار سرد و تر است. با توجه به مزاج این میوه از خواص خیار در طب سنتی می توان از کمک آن به کاهش صفرا و التهابات بدن نام برد.
در حدیثی امام صادق (ع) توصیه فرموده اند كه ته خیار هم با خیار مصرف شود كه دلیل آن شاید این است كه طعم تلخ، مزاج گرم دارد و خود خیار هم مزاج سرد دارد كه این عمل باعث تعدیل طبع آن میشود.
در روایات توصیه شده که خیار با نمک یا خرما میل شود، در واقع این احادیث ناظر به مصلحات میباشند. طبع سرد خیار با مزاج گرم نمك و خرما خنثی شده که هم هضمش آسان میشود و هم سردی آن گرفته میشود.
خیار برای تسكین دادن حرارت بدن، صفرا و خون و التهابات بدن و كاهش زردی و یرقان و حرارت كبد مفید است. همچنین خیار باعث كاهش تشنگی میشود و تا حدودی مُدر است.
خیار بطور موضعی نیز قابل استفاده است. به این صورت كه می توان خیار را لایه لایه كرده و روی پوست قرار داد. این كار برای پوستهای خشك ملتهب گرم (اگزما) مخصوصا در افراد گرم مزاج و مكان های گرم و خشك بسیار مناسب است.
خیار را میتوان رنده نمود و داخل تشت یا وان آبی ریخت تا شخص در آن نشسته یا غوطه ور شود. این عمل برای كودكان و اطفال بسیار مفید است، زیرا مزاج كودكان نسبت به بزرگسالان در بیشترین حد حرارت خود می باشد.
مصلح خیار، عسل یا خرما و یا ادویهجاتی مثل سیاه دانه و زنیان و یا نعناع میباشد.
اگر از تكه های خیار یا رنده شده آن در شربت ها استفاده شود، ضمن ایجاد تنوع و ظاهری زیبا، باعث خنك شدن مزاج شربت نیز میشود.