دكتر سیدمهدی میرغضنفری پزشك و دكترای تخصصی فیزیولوژی و عضو هیئت علمی و معاون تعالی دفتر طب ایرانی در مصاحبه تلفنی با برنامه روزنه رادیو گفت و گو پیرامون موضوع تدابیر طب ایرانی برای بیماری های زمستانی گفت: برخی از مردم در فصول سرد بیشتر بیمار میشوند و بیماری آنها طولانیتر است.
وی با بیان اینكه افرادی كه مزاج سرد دارند بیشتر بیمار می شوند و افرادی كه كمتر در فصل سرما بیمار می شوند و یا در صورت بیماری سریع بهبود می یابند مزاج گرم دارند افزود: كسانی كه مزاج سرد دارند معمولا احساس سرما می كنند متابولیسم و سوخت و ساز پایینی دارند و حركات آنها رو به كندی است.
میر غضنفری ادامه داد: چنین افرادی درونگرا هستند و در موقعیت های سرد و با خوردن سردیجات اذیت می شوند.
معاون تعالی دفتر طب ایرانی با اشاره به اینكه در فصل سرد و اقلیم های سردسیر مردم بیشتر دچار مشكل می شوند اظهار كرد: مهمترین كار پیشگیری است این افراد باید از چیزهایی كه باعث تشدید حال بدشان می شود پرهیز كنند.
میر غضنفری تصریح كرد: در قدم اول سرد مزاجان باید مصرف سردیجات را كاهش دهند مصرف لبنیات باید به حداقل برسد البته شیر اگر گرم شده و داخل آن عسل و زنجبیل باشد نسبت به سایر لبنیات بهتر است. مصرف ماست و دوغ و پنیر باید به حداقل برسد.
وی مطرح كرد: سالادها اكثرا سرد هستند مصرف كاهو و خیار و گوجه بدن را سرد می كند و افراد باید سبزی خوردن را جایگزین سالاد ها قرار دهند. نعنا و ترخون سیستم ایمنی را تقویت كرده و سردی را كاهش میدهند.
میر غضنفری گفت: ورزش مزاج را به سمت گرمی میبرد و به همه افراد توصیه می شود. افراد سرد مزاج حتما در زمستان خود را بپوشانند و مخصوصا هنگام خواب رعایت كنند و سر را با كلاه و روسری بپوشانند. زیر انداز باید كافی و مناسب و در صورت امكان نمدی باشد. اگر از كرسی استفاده شود بسیار مناسب است مخصوصا برای افرادی كه درد مفاصل دارند.
وی گفت: افراد بعد از استحمام بلافاصله از منزل خارج نشوند تا باد سرد با آنها برخورد نكند و از كلاه و شال گردن استفاده كرده و از سینوسها مراقبت كنند.
معاون تعالی دفتر طب ایرانی اظهار كرد: كسی كه مزاج سرد دارد نیز نباید در مصرف گرمی زیاده روی كند. عسل گزینه خوبی است كه باید در آب ولرم حل شود. شیره انگور و دم نوشهایی مانند گل بابونه بسیار مناسب است كشمش و مویز و شیرینی های طبیعی مانند انجیر توصیه میشود.
میر غضنفری در آخر افزود: مزاج سرشتی و ذاتی است و مزاج فرزندی كه متولد می شود از رحم مادر شكل می گیرد. در سنین پایین تر مزاج گرم تر است و شناخت مزاج شناسنامه سلامتی است.