خبرگزاری هادر رسانه ها

استفاده سودجویان از موضوع طب اسلامی

استفاده سودجویان از موضوع طب اسلامی

طب اسلامی
طب اسلامی

سیدمهدی میرغضنفری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در ارتباط با موضوع طب اسلامی و طب سنتی، اظهار داشت: این دو طب از یکدیگر جدا بوده و طب سنتی مبتنی بر منابع طب سنتی همچون قانون ابن‌سینا، ذخیره خوارزمشاهی و … است که محدوده و اصول آن کاملاً مشخص است.

وی افزود: برخی از افراد معتقد به موضوع طب اسلامی بوده و برخی نه، ولی آنچه مسلم است این بوده که در اسلام مطالب طبی داریم و کسی نمی‌تواند آن را انکار کند، احادیث معتبر و آیات زیادی نیز در این راستا وجود دارد ولی آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد این بوده این مطالب در وضعیت موجود فعلی برای تأسیس یک مکتب جامع طب اسلامی کافی نیست.

این محقق طب سنتی گفت: در منابع اسلامی تعدادی توصیه و دستورات بهداشتی و درمانی وجود دارد که تشکیل مکتب نمی‌دهد بلکه برخی از محدوه‌ها و اصول حفظ سلامت و درمان بیماری ‌ها را به صورت کلی تببین می کند این در حالی بوده که مکتب اجزا داشته و ریز به ریز مسائل در آن مشخص شده است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش اضافه کرد: می‌توان و باید از مطالب طبی در منابع اسلامی استفاده کرد و کارهای علمی ـ تحقیقاتی روی آن انجام داد و پس از آن مکتب تهیه شود و آنچه مشخص است این بوده که اکنون مکتب طب اسلامی حاضر و آماده نداریم.

این پزشک و دکترای تخصصی فیزیولوژی عنوان کرد: برخی می‌گویند 11 هزار حدیث طب داریم که البته این مسئله دقیق نیست و برخی از احادیث جعلی بوده و سبب می‌شود بعضی از این مسئله سوء استفاده کنند، لذا در حالی که فیزیولوژی بدن و بیماری‌ها را به صورت کامل نمی‌شناسند دارویی را عرضه می‌کنند به اسم مثلا داروی امام رضا (ع) یا امام صادق (ع) و… که قطعا مصرف این داروها می‌تواند عوارضی را به همراه داشته باشد.

میرغضنفری تصریح کرد: وزارت بهداشت در مورد طب اسلامی کاملاً درست گام برداشته ولی برخی به صورتی رفتار می‌کنند که انگار وزارت بهداشت مخالف اسلام است.

من خود نیز عضو کارگروه نظام سلامت در اسلام در دفتر طب سنتی وزارت بهداشت هستم و باید توجه داشت که علما و محققینی همچون آیت الله ری‌شهری که دارای کتاب و تحقیقات در حوزه احادیث طبی هستند اظهار کرده‌اند که احادیث طبی تنها جمع‌آوری شده ولی در صحت و سقم آن تأییدی نیست و این مسئله (تفکیک احادیث جعلی از صحیح) نیاز به بررسی دقیق دارد.

وی گفت: برخی به تندی می‌گویند که وزارت بهداشت مخالف اسلام است در حالی که چنین نیست و تنها سلامت مردم و پیشگیری از فعالیت سودجویان که از اعتقادات مردم سودء استفاده می‌کنند، مدنظر قرار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا