در رسانه هاخبرگزاری ها

رفع تشنگی و خشکی دهان با مصرف تمر هندی

رفع تشنگی و خشکی دهان با مصرف تمر هندی

رفع تشنگی و خشکی دهان

به گفته یک پژوهشگر طب سنتی مصرف تمرهندی در فصول گرم سال بویژه در فاصله افطار تا سحر برای گرم مزاجان بسیار مفید و برای رفع تشنگی و خشكی دهان مناسب است.

دکتر سید مهدی میرغضنفری در گفتگو با سلامت آنلاین ضمن اشاره به اینکه تمر هندی بومی ایران نیست و کاربرد درمان سنتی خود را در کشورمان تقریبا از دست داده، افزود: طبع تمر هندی سرد و خشک است و انواع شیرین، ملس و ترش دارد؛ هرچه ترش‌تر باشد مزاج آن قوی‌تر است و برای گرم‌ مزاجان و کسانی که مشکلات ناشی از گرما و صفرا دارند بسیار مفید است و می تواند به رفع تشنگی و خشکی دهان در فصول گرم کمک کند.

این کار‌شناس طب سنتی اضافه کرد: چون تمر هندی ملین و دفع کننده اخلاط زاید و مضر بدن همچون سودا و صفراست، ریشه بروز بسیاری از بیماری‌ها و حساسیت‌ها را از بین می‌برد و افرادی که دچار یبوست هستند می‌‌توانند بعد از مصرف هر وعده غذایی یک عدد میوه تمرهندی تازه را از غلاف آن بیرون آورده و میل کنند، ضمن اینکه مصرف مقدار کمی از آن در وعده سحر برای رفع عطش و خشکی دهان مناسب است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تمر هندی‌های فرآوری شده موجود در بازار که اغلب وارداتی و محصول کشورهای خارجی هستند، خاصیت تمبرهای تازه را دارند گفت: تمرهندی‌های خارج شده از پوسته و فرآوری شده که دارای افزودنی‌هایی هستند اغلب ممکن است عوارضی همچون حساسیت و جوش‌های پوستی ایجاد کنند، ضمن اینکه انواع غیربهداشتی آن می‌تواند موجب مسمومیت و بروز اسهال‌های ساده یا خونی شود.

به گفته دکتر میرغضنفری، این میوه نوعی چاشنی محسوب می‌شود و به عنوان ملس و ترش کننده غذاهای با طبع گرم استفاده می‌‌شود و می‌‌تواند جایگزین لیمو، آب لیمو، سرکه، آبغوره و… باشد. سرد مزاجان برای رفع عوارض و بهره‌مندی از آن می‌توانند آن را خیسانده، قدری حرارت داده، له و صاف کرده، با مقداری شکر یا نبات روی شعله قوام آورده و به عنوان مایه شربت استفاده کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا