در رسانه هاخبرگزاری ها

حفظ سلامت روده در طب سنتی

حفظ سلامت روده در طب سنتی

حفظ سلامت روده در طب سنتی

به گفته یک پژوهشگر طب ایرانی برای حفظ سلامت روده در طب سنتی حجم عمده مواد مورد نیاز بدن باید از غذاهایی باشد که مناسب گوارش انسان‌ها است و غذاهای گیاهی نسبت به حیوانی برای گوارش ما مناسب‌تر هستند.

دکتر سیدمهدی میرغضنفری متخصص فیزیولوژی و طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت روده عضوی از سیستم گوارش و محل اصلی تأمین انرژی بدن است و برای حفظ سلامت روده در طب سنتی، باید غذاهای مطلق برای تأمین انرژی بدن مصرف شود.

او اظهار داشت: حجم عمده مواد مورد نیاز بدن باید از غذاهایی باشد که مناسب گوارش انسان‌ها است؛ غذاهای گیاهی نسبت به حیوانی برای گوارش ما مناسب‌تر است.

وی افزود: بهتر است غذاهایی مانند غلات، حبوبات، گندم، برنج، نان، جو، نخود و غذاهای حیوانی مانند گوشت بره، بزغاله، گوشت پرندگانی مانند مرغ، بلدرچین، پرندگانی که نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک باشند، گوشت‌های لطیف و گوشت‌هایی که هضم آن راحت‌تر باشد و به راحتی به انرژی تبدیل شود، میوه‌هایی مانند انجیر، انگور رسیده، تا حدودی انار، مویز یا کشمش انگور برای روده مفید است استفاده شود.

وی تاکید کرد : غذاهای مطلق به دلیل اینکه فقط انرژی بدن را تأمین می‌کند و وضعیت طبیعی بدن را تغییر نمی‌دهند و باعث رشد و نمو می‌شوند، برای سلامت فرد به ویژه روده مفید است.

میرغضنفری تصریح کرد: یکی از نکات مهمی که باید برای داشتن روده سالم به آن توجه شود؛ شناخت غذاهای مضر برای گوارش است؛ غذاهایی با هضم سخت یا غذاهای کثیف دارای تکاثر و تراکم مانند گوشت گاو، نانی که خوب طبخ و تخمیر نشده است، زیاده‌روی در خوراکی‌های ترش و آبکی، فست فود، مواد غذایی سرخ شده، گوشت و مواد غذایی فریز شده و ماهی خشک و دودی، هضم سختی دارند و انرژی زیادی آزاد نمی‌کنند و به سیستم گوارش آسیب می‌رسانند.

وی تأکید کرد: در حقیقت برای داشتن سیستم گوارشی به ویژه روده سالم باید هم غذای خوب و مناسب خورد و هم با طرز مناسب، آن غذا را مصرف کرد؛ خوب جویدن غذا و به طور کامل خرد شدن و نرم شدن تکه‌‎های غذا با بزاق دهان، پرهیز از قورت دادن لقمه‌های غذا، خوب جویدن غذاهای حیوانی (زیرا غذاهای حیوانی برای هضم بهتر غذا نیاز بیشتری به جویدن دارد) به حفظ سلامت روده کمک می کند.

او افزود: همچنین پرهیز از خوردن آب و مایعات و سالاد همراه غذا، پرهیز از خوردن چند نوع غذا در یک وعده (باید در هر وعده فقط یک نوع غذا استفاده شود)، نخوردن غذا تا گرسنگی کامل، دست کشیدن از غذا قبل از سیر شدن، خوردن غذا با فاصله مناسب بعد از ورزش، و پرهیز مطلق از خوردن غذا در داخل حمام و هنگام عصبانیت در این زمینه کمک کننده است.

او همچنین تاکید کرد که هرگز با شکم پر وارد حمام نشوید و یا نخوابید.

میرغضنفری در بخش پایانی گفت: به طور کلی انتخاب مناسب غذا و درست خوردن غذا برای داشتن روده سالم، ضروری است. توصیه می‌شود قبل و بعد از غذا مقدار کمی نمک مصرف شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا