فواید ته تلخ خیار: هنگارم خوردن خیار ته تلخ آن را بخورید
فواید ته تلخ خیار: هنگارم خوردن خیار ته تلخ آن را بخورید
یک متخصص فیزیولوژی در ارتباط با فواید ته تلخ خیار گفت: مزاج خیار سرد و تر است اما ته خیار که طعمی تلخ دارد مزاجی گرم دارد و به همین دلیل خوردن همزمان آن حین مصرف خیار باعث تعدیل طبع این میوه میشود.
دکتر سید مهدی میرغضنفری در گفتوگو با سلامت آنلاین گفت: اگر مزه تلخ ته خیار را دوست ندارید آن را با نمک یا خرما میل کنید تا طبع سرد خیار با مزاج گرم نمک و خرما خنثی شود. در این صورت هضم آن نیز آسان می شود و سریع تر معده را ترک می کند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه ارتش اضافه کرد: عسل و ادویههایی چون سیاهدانه، زنیان یا نعنا از جمله مصلحاتی هستند که مصرف آن همراه با خیار مفید دانسته شده.
به گفته این پژوهشگر طب سنتی، مصرف خیار بخصوص در روزهای گرم تابستان برای تسکین حرارت کبد و خون و التهابات بدن و التیام زردی و یرقان مفید است و صفرابر خوبی محسوب میشود
دکتر میرغضنفری ضمن توصیه به گرم مزاجان برای مصرف روزانه خیار همراه با چند قطره آب لیمو جهت کاهش تشنگی و رفع عطش گفت: خیار تا حدودی مُدر است و به دفع حرارت از کلیه ها و سموم بدن کمک می کند. ضمن اینکه از تکه های خیار یا رنده شده آن می توان در شربت ها استفاده کرد، تا باعث خنک شدن مزاج شربت شود.
او با اشاره به فواید مصرف موضعی خیار برای پوست های خشک افزود: می توان خیار را لایه لایه کرد و روی پوست قرار داد. این کار برای پوستهای خشک و ملتهب و داغ و مبتلا به اگزما مخصوصا در افراد گرم مزاج در مکان های گرم و خشک بسیار توصیه می شود.
دکتر میرغضنفری تاکید کرد: چون مزاج کودکان نسبت به بزرگسالان در بیشترین حد حرارت قرار دارد، می توان خیار را رنده کرد و داخل تشت یا وان آبی ریخت و کودک را در آن نشاند تا از میزان حرارت بدن او کاسته شود.