شاه کلید پیشگیری از گرما زدگی در ماه رمضان از نگاه طب سنتی

سید مهدی میر غضنفری متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: گرما زدگی ازجمله مشکلات شایعی است که عوارض ناشی از آن در اغلب موارد به علت انجام ندادن چند اقدام ساده، اما کلیدی درمیان روزه داران افزایش پیدا می کند و شاه کلید پیشگیری از گرمازدگی برای روزه داران در وعده سحری نهفته است.
این متخصص طب سنتی با اشاره به راهکارهایی برای جلوگیری از گرمازدگی در ماه رمضان، افزود: هنگام سحری مصرف کاهو سکنجبین، یک قاشق روغن بادام شیرین خوراکی، میوه‌هایی همچون هلو، زدآلو و یک لیوان تخم شربتی کاملا کم شیرین ضروری است.
وی اظهار کرد: هر یک از این خوراکی و نوشیدنی‌ها طبع سرد داشته و در کنترل و کاهش دمای بدن در طول روزه داری موثر هستند، از سوی دیگر جذب بالای آب در هر یک از این خوراکی‌ها مانع از کم آبی و گرما زدگی ناشی ازکاهش مایعات بدن در ماه رمضان می‌شود.
میرغضنفری با بیان اینکه برخی اشتباه ها در افراد موجب گرما زدگی بیشتر و تشنگی طاقت فرسا در ماه مبارک رمضان می‌شوند، گفت: نوشیدن چای و آب فراوان، مصرف هندوانه، سبزی خوردن، غذا‌های سنگین ویا تند در وعده سحری مهمترین اشتباه روزه داران است، زیرا چای، آب هندوانه به شدت مدر بوده و به فاصله دو الی ۳ ساعت پس از سحری موجب دفع بخش قابل توجهی از آب بدن می‌شوند و علاوه بر آن سبزی خوردن و غذا‌های سنگین نیز با داشتن طبع گرم، تشنگی و علایم گرما زدگی را چند برابر می‌کنند.
وی در خصوص انجام چند ترفند برای رفع سریع گرمازدگی یا کاهش حرارت بالای بدن حین افطاری تصریح کرد: یک لیوان شربت سکنجبین رقیق با دمای معمولی یا نوشیدن یک لیوان شربت کم شیرین تخم شربتی بعد از افطار، دمای بالای بدن را که در طول روز افزایش یافته به راحتی کاهش می‌دهد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش یادآور شد: نوشیدن مایعات خنک حین افطار موجب انقباض ناگهانی اعضای داخلی از جمله معده و سپس باعث سردرد و بروز بیماری کبد چرب می‌شود.

فایل های پیوست

ارسال نظر

نام

پست الکترونیک

پیام شما


نظرات کاربران


مطالب مشابه

غذاهای پاییزی بخورید
نذری‌ متناسب با مزاج شما
اقلیم ایران چه مزاجی دارد؟
عملیات پاکسازی بدن
گیاهی برای تقویت قوای مغزی و قلبی
شایعاتی در طب سنتی که سلامت افراد را به خطر می‌اندازد
راهکارهایی برای پیشگیری از خشکی و چروک پوست
استفاده از دم کرده دارچین برای رفع جوش صورت
سمی که خوردن آن برای کودکان عادی شده است
برای افزایش قد «پای مرغ» و «پاچه گوسفند» بخورید
آنچه باید در مورد دیابت نوع یک و طب سنتی بدانید
حجامت برای رفع کمردرد؛ ممنوع
سالاد‌‌‌‌‌‌ کد‌‌‌‌‌‌ام آد‌‌‌‌‌‌م ها را چاق می کند‌‌‌‌‌‌
باید‌ها و نبایدهای مصرف چای از دیدگاه طب سنتی
راهکارهای طب سنتی برای مقابله با کبد چرب
گوشت گاو، سرد نیست
چگونه از ایجاد چین و چروک پوست پیشگیری کنیم؟
راهکارهای درمانی فیبروآدنوم از طریق طب سنتی
بایدها و نبایدهای مصرف سالاد
بهترین خوراک‌های زمستانی
از اختلال حافظه تا عوارض جنسی؛ مصرف زیاد سرکه زیان‌آور است
تقویت قوای جنسی با مصرف «سیر»
عدس پلو و عدسی، غذاهایی مناسب برای فصل گرما
رفع خونریزی دستگاه گوارش با مصرف روغن بادام شیرین
کم خواب‌ها این غذاها را نخورند
نسخه های طبیعی که استرس کنکور را کم می کنند
شربت و آب قند به گرمازده ها ندهید
چه موقع هندوانه بخوریم؟
لاغری سریع و آسان با چند نسخه گیاهی و طبیعی
شاه کلید پیشگیری از گرما زدگی در ماه رمضان از نگاه طب سنتی
خوردن خربزه باعث افزایش میل جنسی می‌شود
وقتی روزه می‌گیریم چه اتفاقی برای بدن ما می‌افتد؟
خواص انجیر در توت سفید و شیرین
مزایای شگفت‌انگیز گلاب از دیدگاه طب سنتی
ریواس، مرهم کبد گرم
درمان های خانگی برای یبوست نوزادان
سیزده‌به‌در، خوردن «کاهو و سکنجبین» را از قلم نیندازید
رفع ضعف و ناتوانی جنسی با شیره و حریره بادام
پس از مصرف گرمی‌جات، چغاله بادام بخورید
این هفت سین پرخاصیت؛ سمنو از دیدگاه طب سنتی
مزایا و مضرات استفاده از «هل» در غذا، چای و شیرینی
عناب، دارویی خانگی برای رفع گرمی و التهاب بدن
گفتگو با خبرگزاري دانشجو
خواص زنجبیل؛ از تقویت حافظه تا درمان نفخ معده
فلفل سیاه را به‌اندازه مصرف کنید
خواص درمانی نارنگی را دست کم نگیرید
انار را با پیه آن بخورید