مزایای شگفت‌انگیز گلاب از دیدگاه طب سنتی

سلامت آنلاین- به گفته یک متخصص فیزیولوژی، کسانی که حرارت بالای مزاج و کبد گرم دارند یا در معرض گرمای زیاد هوا هستند، می‌توانند از گلاب استفاده کنند که تقویت‌کننده و تسکین‌دهنده اعضای اصلی بدن است.

دکتر سید مهدی میرغضنفری، در گفتگو با سلامت آنلاین افزود:  گلاب یکی از نوشیدنی های پرمصرف در طب سنتی است و تمام قوای بدن، مرتبط با سیستم عصبی، مغزی، خونی، قلبی، عروقی و گوارشی را تقویت می‌کند و چون عارضه خاصی هم ندارد، مصرف آن به اکثر افراد توصیه می‌شود.

وی با اشاره به این که گلاب طبع میانه و تا حدودی رو به خنک دارد گفت: نوشیدن و بوییدن گلاب به آرامش و تسکین قلب و مغز کمک می کند و یکی از دلایلی که در مراسم عزاداری و سوگواری از آن استفاده می‌شود این است که مزاج افراد مصیبت دیده را که معمولا در اثر استرس، بیخوابی و پر فعالیتی دچار حرارت بالا شده‌اند رو به خنکی و تعدیل برده، موجب آرامش آنها می شود. همچنین اشتها را که معمولا هنگام بروز تنش و غم مختل می شود، تحریک کرده، باعث تسکین حلق و حنجره و صدا می‌ شود.

به گفته میرغضنفری، بوییدن و خوردن گلاب برای افرادی هم مفید است که ایام امتحانات درسی را می‌گذرانند. از آن جا که طبع گلاب رو به خنکی است استفاده از آن برای التیام سوزش مجاری ادرار هم مفید است و در خیلی از موارد، سوزش ادرار ناشی از موارد غیر عفونی را که به دلیل گرمی مزاج یا افزایش صفرا در خون و ادرار باشد رفع می کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: گلاب برای معده و مخصوصا دهانه آن مفید است و می‌تواند در رفع نفخ یا ریفلاکس موثر باشد.

دکتر میرغضنفری توصیه کرد: کسانی که در معرض علایم حرارت بالای مزاج همچون استرس، عصبانیت زیاد، بی خوابی و گرمی مزاج در اثر مصرف گرمیجات در فصول یا مناطق گرمسیر هستند لازم است گلاب بنوشند و بدنشان را با آب و گلاب شست‌وشو دهند. این کار همچنین برای کسانی مفید است که در آفتاب بوده و به دلیل افزایش حرارت سر و مغز، دچار سرخی چشم شده اند.

به گفته او پاشویه و بدنشویی با محلول آب و گلاب خنک یخچالی یا همراه با یخ، برای کاهش گرمای بدن و تب بسیار موثر است.ماساژ لثه ها با این عصاره گل نیز به تقویت لثه‌ها کمک می کند و استعمال موضعی آن در بدن باعث رفع بوی بد ناشی از تعریق می‌شود.

فایل های پیوست

ارسال نظر

نام

پست الکترونیک

پیام شما


نظرات کاربران


مطالب مشابه

غذاهای پاییزی بخورید
نذری‌ متناسب با مزاج شما
اقلیم ایران چه مزاجی دارد؟
عملیات پاکسازی بدن
گیاهی برای تقویت قوای مغزی و قلبی
شایعاتی در طب سنتی که سلامت افراد را به خطر می‌اندازد
راهکارهایی برای پیشگیری از خشکی و چروک پوست
استفاده از دم کرده دارچین برای رفع جوش صورت
سمی که خوردن آن برای کودکان عادی شده است
برای افزایش قد «پای مرغ» و «پاچه گوسفند» بخورید
آنچه باید در مورد دیابت نوع یک و طب سنتی بدانید
حجامت برای رفع کمردرد؛ ممنوع
سالاد‌‌‌‌‌‌ کد‌‌‌‌‌‌ام آد‌‌‌‌‌‌م ها را چاق می کند‌‌‌‌‌‌
باید‌ها و نبایدهای مصرف چای از دیدگاه طب سنتی
راهکارهای طب سنتی برای مقابله با کبد چرب
گوشت گاو، سرد نیست
چگونه از ایجاد چین و چروک پوست پیشگیری کنیم؟
راهکارهای درمانی فیبروآدنوم از طریق طب سنتی
بایدها و نبایدهای مصرف سالاد
بهترین خوراک‌های زمستانی
از اختلال حافظه تا عوارض جنسی؛ مصرف زیاد سرکه زیان‌آور است
تقویت قوای جنسی با مصرف «سیر»
عدس پلو و عدسی، غذاهایی مناسب برای فصل گرما
رفع خونریزی دستگاه گوارش با مصرف روغن بادام شیرین
کم خواب‌ها این غذاها را نخورند
نسخه های طبیعی که استرس کنکور را کم می کنند
شربت و آب قند به گرمازده ها ندهید
چه موقع هندوانه بخوریم؟
لاغری سریع و آسان با چند نسخه گیاهی و طبیعی
شاه کلید پیشگیری از گرما زدگی در ماه رمضان از نگاه طب سنتی
خوردن خربزه باعث افزایش میل جنسی می‌شود
وقتی روزه می‌گیریم چه اتفاقی برای بدن ما می‌افتد؟
خواص انجیر در توت سفید و شیرین
مزایای شگفت‌انگیز گلاب از دیدگاه طب سنتی
ریواس، مرهم کبد گرم
درمان های خانگی برای یبوست نوزادان
سیزده‌به‌در، خوردن «کاهو و سکنجبین» را از قلم نیندازید
رفع ضعف و ناتوانی جنسی با شیره و حریره بادام
پس از مصرف گرمی‌جات، چغاله بادام بخورید
این هفت سین پرخاصیت؛ سمنو از دیدگاه طب سنتی
مزایا و مضرات استفاده از «هل» در غذا، چای و شیرینی
عناب، دارویی خانگی برای رفع گرمی و التهاب بدن
گفتگو با خبرگزاري دانشجو
خواص زنجبیل؛ از تقویت حافظه تا درمان نفخ معده
فلفل سیاه را به‌اندازه مصرف کنید
خواص درمانی نارنگی را دست کم نگیرید
انار را با پیه آن بخورید