عناب، دارویی خانگی برای رفع گرمی و التهاب بدن

سلامت آنلاین- یک متخصص فیزیولوژی با اشاره به این‌که عناب خواص دارویی دارد و نباید هر روز استفاده شود گفت: بخصوص سردمزاجان باید دقت کنند که زیاده‌روی در مصرف آن باعث ایجاد مشکل برای آنها نشود. با این حال، این میوه به دلیل طبیعت معتدل رو به خنک، برای التیام مشکلات ناشی از حرارت و التهاب و سوزش بسیار مفید است.

دکتر سید مهدی میرغضنفری در گفتگو با سلامت آنلاین افزود:  عناب گرچه خواص دارویی شگفت انگیزی دارد اما خاصیت غذایی ندارد و به دلیل سختی در هضم نباید زیاد از آن استفاده شود. 

وی با اشاره به مفید بودن عناب برای گلو، ریه و سینه گفت: چون عناب طبیعت رو به خنکی دارد برای رفع سوزش و گرفتگی گلو هنگام استفاده زیاد از حنجره مناسب است و افرادی که سخنران، قاری یا مداح هستند بهتر است گهگاهی از آن استفاده کنند.

به گفته این پژوهشگر طب سنتی، کسانی که در اثر حرارت و گرمی مزاج دچار سوزش ادرار، سوزش مقعد و خارش زیرپوستی می شوند یا التهاب حاد کلیه و مثانه دارند یا مبتلا به مشکل کبد گرم و خستگی های مزمن شده‌اند بهتر است تحت نظر متخصصان طب سنتی از این میوه استفاده کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این‌که عناب در سردمزاجان باعث ضعف قوای جنسی می‌شود اما برای گرم مزاجان فواید بیشتری دارد گفت: مصلح عناب عسل، کشمش و مویز است و بهترین روش استفاده از این میوه برای رفع گرمی و التهاب و سوزش به این شیوه است که افراد ۳-۲ عدد عناب را با یک قاشق زرشک در یک فنجان آب به مدت چند ساعت خیس کنند و بعد آن را له و مخلوط کرده و از صافی رد کنند. مایع به دست آمده که خنک است برای دفع صفرا و جوشش خون و التیام حرارت و التهابات بدنی مفید است.

به گفته وی در میان عناب های ریز و درشت و تازه و خشکی که در اغلب عطاری ها به فروش می رسد انواع درشت‌تر و قرمزتر و آنهایی که نیمه‌خشک و خشک هستند بهتر از انواع ریز و تازه آن است.   

این متخصص تصریح کرد: در برخی روایات نقل شده که عناب برای تسکین التهاب چشم مفید است، در نتیجه برخی افراد عناب را نرم کرده و با آن سرمه می کشند اما باید گفت: گرچه عناب طبیعت رو به خنکی دارد و برای التهاب چشم می تواند خوب باشد، مصرف خودسرانه آن مخصوصا در موارد حساس مثل چشم، به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

به توصیه او تجویز گیاهان دارویی فقط باید توسط پزشک حاذق در طب سنتی صورت گیرد.

فایل های پیوست

ارسال نظر

نام

پست الکترونیک

پیام شما


نظرات کاربران


مطالب مشابه

غذاهای پاییزی بخورید
نذری‌ متناسب با مزاج شما
اقلیم ایران چه مزاجی دارد؟
عملیات پاکسازی بدن
گیاهی برای تقویت قوای مغزی و قلبی
شایعاتی در طب سنتی که سلامت افراد را به خطر می‌اندازد
راهکارهایی برای پیشگیری از خشکی و چروک پوست
استفاده از دم کرده دارچین برای رفع جوش صورت
سمی که خوردن آن برای کودکان عادی شده است
برای افزایش قد «پای مرغ» و «پاچه گوسفند» بخورید
آنچه باید در مورد دیابت نوع یک و طب سنتی بدانید
حجامت برای رفع کمردرد؛ ممنوع
سالاد‌‌‌‌‌‌ کد‌‌‌‌‌‌ام آد‌‌‌‌‌‌م ها را چاق می کند‌‌‌‌‌‌
باید‌ها و نبایدهای مصرف چای از دیدگاه طب سنتی
راهکارهای طب سنتی برای مقابله با کبد چرب
گوشت گاو، سرد نیست
چگونه از ایجاد چین و چروک پوست پیشگیری کنیم؟
راهکارهای درمانی فیبروآدنوم از طریق طب سنتی
بایدها و نبایدهای مصرف سالاد
بهترین خوراک‌های زمستانی
از اختلال حافظه تا عوارض جنسی؛ مصرف زیاد سرکه زیان‌آور است
تقویت قوای جنسی با مصرف «سیر»
عدس پلو و عدسی، غذاهایی مناسب برای فصل گرما
رفع خونریزی دستگاه گوارش با مصرف روغن بادام شیرین
کم خواب‌ها این غذاها را نخورند
نسخه های طبیعی که استرس کنکور را کم می کنند
شربت و آب قند به گرمازده ها ندهید
چه موقع هندوانه بخوریم؟
لاغری سریع و آسان با چند نسخه گیاهی و طبیعی
شاه کلید پیشگیری از گرما زدگی در ماه رمضان از نگاه طب سنتی
خوردن خربزه باعث افزایش میل جنسی می‌شود
وقتی روزه می‌گیریم چه اتفاقی برای بدن ما می‌افتد؟
خواص انجیر در توت سفید و شیرین
مزایای شگفت‌انگیز گلاب از دیدگاه طب سنتی
ریواس، مرهم کبد گرم
درمان های خانگی برای یبوست نوزادان
سیزده‌به‌در، خوردن «کاهو و سکنجبین» را از قلم نیندازید
رفع ضعف و ناتوانی جنسی با شیره و حریره بادام
پس از مصرف گرمی‌جات، چغاله بادام بخورید
این هفت سین پرخاصیت؛ سمنو از دیدگاه طب سنتی
مزایا و مضرات استفاده از «هل» در غذا، چای و شیرینی
عناب، دارویی خانگی برای رفع گرمی و التهاب بدن
گفتگو با خبرگزاري دانشجو
خواص زنجبیل؛ از تقویت حافظه تا درمان نفخ معده
فلفل سیاه را به‌اندازه مصرف کنید
خواص درمانی نارنگی را دست کم نگیرید
انار را با پیه آن بخورید