فلفل

يكي ديگر از ادويه جات شايع در ايران و كل جهان فلفل است که انواعی داشته و با توجه به شیوع مصرف، نوع سیاه آن را در اینجا مد نظر داریم.نوع سياه ان مزاجش گرم تر وقويتر از سایر انواع است و حرارت زيادي توليد مي كند.مزاج آن گرم و خشك بوده و بسيار قوي است و اکثر حکما، درجه سه قدرت را برای آن قائل هستند اما جناب ابن سینا،آن را درجه چهار می داند. .بنابراین بايد مراقب بود و اصلاً نبايد زياده روي شود و نبايد دائم و روزمره استفاده شود.وقتي حرارت در بدن زياد باشد رطوبت ها كم مي شود و بدن رو به خشكي مي رود، پس كسانيكه زياد فلفل مي خوردند به تدريج بدن هاي چروكيده و لاغري پيدا مي كنند.باعث گرم شدن معده، كبد و اعضا ميشود؛لذاكساني كه دچار سردي معده و كبد هستند(که يكي از نشانه های آن ضعف عمل هضم است) مي تواننداز این گیاه به میزان بیشتری نسبت به دیگران استفاده کنند. بنابراین برای رفع برخی انواع رفلاکس و نفخ که ناشی از سردی و رطوبت معده هستند، بسیار مفید است. می توان به غذاهايي كه سرد و نفاخ هستند فلفل اضافه کرد تا از سردی و مضرات آن ها کاسته شود.طبق قاعده،ادویه ای که به غذا زده می شود باید متناسب با مزاج غذا و مصلح آن باشد و ترجیحانبايد براي يك غذا از چند جور ادويه استفاده كنيم. مثلاً اگر مزاج غذا گرم است،مثل اکثر سرخ كردني ها یاكباب گوشت های قرمز،نبايد همراه با اين ها ادویه های گرم مثل فلفل استفاده شودچون حرارت  غذا بالاتر رفته  و در بدن اخلاط و مواد سوخته و سمی و صفراي غیرطبیعی تولید می کند که منجر به عوارض کوتاه مدت (داغی بدن، جوش و کهیر، سوزش ادرار و خارش پوست و ...) و بلند مدت (لک های پوستی، التهاب و زخم های گوارشی و حتی سرطان) می شود. فلفل براي كاهش درد مفيد است و امروزه محصولاتي در بازار و داروخانه داریم كه از فلفل گرفته شده و در طب سنتي هم گفته شده كه مسكن درد است و روغن گیاهی حاوی آن نیز همین خاصیت را دارد. معمولا به صورت موضعی برای دردهای مزمن عضلات و مفاصل که ناشی از سردی و اسپاسم باشند مفید می باشد. اگر به صورت معتدل و متناسب با غذا و فصل و اقلیم استفاده شود، برای انسان مفید می باشد.این ماده با خاصیت خشك كننده بودن،تحليل برنده مواد و اخلاط زائد و غليظ است.با همین مکانیزم می تواند موجب خوش بو شدنبدن و پاکسازی اعضا و جوارح شود. همچنین با دفع رطوبت های زائد مغز و تحریک نسبی آن، باعث تقویت حافظه و افزایش توجه و گیرایی مطالب و کاهش منگی می شود و نیز برای برخی انواع فلج و سستی ها که ریشه مغزی دارند هم مفید است.براي سرفه و رفع سرفه ناشي از سردي و تنگي نفس ناشي از سردي بسيار مفيد است. كساني كه در سيستم ريوي بلغم زائد دارند مي توانند از فلفل بهره مند شوند. نیاز به تاکید نیست که برای رسیدن به این خواص، باید به طور معقول و منطقی از این دارو استفاده کرد و نه سرخود و در مقادیر زیاد که قطعا بسیار مضر خواهد بود.

فایل های پیوست

ارسال نظر

نام

پست الکترونیک

پیام شما


نظرات کاربران


مطالب مشابه

بایدها و نبایدهای حجامت از دیدگاه طب سنتی
انواع سردرد
هر آنچه باید در مورد مغز بدانید
آنچه باید در مورد درمان جوش بدانید
این گل خوشبو سردردتان را درمان می کند
راهکارهای طب سنتی در پیشگیری و کنترل صرع
راهکاری برای تقویت سیستم ایمنی بدن
عوامل ابتلا به خون‌دماغ
راهکارهای طب سنتی برای پیشگیری از بلوغ زودرس
کاهش فشارخون بالا در منزل با نسخه های طب سنتی
راهکارهایی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی
خون آشام هایی که طبابت می کنند
افراد گرم‌مزاج در تابستان چه باید بخورند
مزایا و مضرات استفاده از «هل» در غذا، چای و شیرینی
هر آنچه در مورد زالو درمانی باید بدانید
انگور را به شرط بخورید
مقایسه فاکتورهای بررسی شده در آنالیز ادرار در طب سنتی و طب رایج
توصیه‌های طب سنتی برای مزاج‌های مختلف در شب یلدا
گوشت مرغ ؛ هضم راحت ، خواص زیاد
واکسیناسیون در طب ایرانی
خواص درمانی نارنگی را دست کم نگیرید
تمر هندی ؛ ملين ، دفع كننده اخلاط زايد
زردچوبه؛ آسپيرين طبيعي
خواص و مزایای «بابونه»: التیام‌دهنده‌ای برای دردها
تدابير طب سنتي براي فصل پاييز
بابونه از خاصیت ضد التهابی تا دفع سنگ کلیه
از سركه بيشتر بدانيم
عدس ؛ از خاصیت تا ضرر
تدابير طب سنتي براي فصل تابستان
گیلاس ؛ هضم آسان و لینت بخش
ارتباط غذا با خواب بيداري
زخم معده و اثنی‌عشر، نتیجه روزه‌گرفتن بدون خوردن سحری
مصرف هندوانه و چای در سحر ممنوع/روزه داری خوب با خوردن شربت سکنجبین
تدابیر روزه داری
توت فرنگی
خواص گلاب وگل سرخ در طب سنتی
ممنوعیت مصرف هندوانه با شکم خالی
گوجه سبز
تدابیر طب سنتی برای روابط جنسی
ریواس
كنگر
این «هفت سین» پرخاصیت: با سنجد، طبابت کنید
تدابير فصل بهار از دیدگاه طب سنتی
سردی کردن ،گرمی کردن
بادرنجبویه : کاهنده بیماری های بلغمی و سودایی
نارگيل؛ شادابي و خوش رنگي پوست
شلغم؛ از لاغری تا یبوست
روش پخت سکباج(شوربای سرکه)
از خواص "به" بهره ببرید
زنجبیل
تدابير غذايي در فصل زمستان
تدابير طب سنتي در شب يلدا
هل ؛ کمک کننده به هضم و بادشکن
عناب
فلفل
موز را بیشتر بشناسیم
تدابیر حفظ سلامتی در پیاده روی اربعین از دیدگاه طب سنتی
چغندر ؛ رژیم لاغری ، میل جنسی
نخود؛ خواص و مضرات
تقویت معده و روده با مصرف خرمالوی نارس
نارنگی
خرمالو
گریپ فروت، دارویی عالی برای گرم‌مزاج‌ها
كدو
خوردن قارچ برای چه کسانی ضرر دارد؟
قارچ ؛ بخوریم یا نخوریم؟
انار ؛ معتدل کننده طبع
پنيرك
چرا شیر برخی مادران، بی‌کیفیت و کم است؟
ماهی ؛خواص ، مضرات، تدابیر خوردن و ...
چرا اشتهاي كاذب ايجاد مي‌شود؟