در رسانه هاخبرگزاری ها

لاغری با سالاد برای گرم مزاجان

لاغری با سالاد برای گرم مزاجان

 لاغری با سالاد

یک پژوهشگر طب سنتی در خصوص لاغری با سالاد می گوید: مصرف زیاد سالاد می تواند برای مزاج سرد و تر مضر باشد.

بسیاری از افرادی که قصد رژیم لاغری دارند با این تصور که سالاد می تواند پرکننده شکم و کاهش دهنده اشتها باشد با هر وعده غذا یک بشقاب پر از آن می خورند و امروزه نیز توصیه بسیاری از کارشناسان و متخصصان علوم غذایی در رژيم های كاهش وزن مصرف زیاد انواع سالاد است.

اما طب سنتی در خصوص لاغری با سالاد چه نظری دارد؟

دکتر سید مهدی میرغضنفری ، پزشک و متخصص فیزیولوژی ، عضو هیئت علمی و مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش درگفتگو با سلامت آنلاین با اشاره به اینکه از دیدگاه طب سنتی استفاده از سالاد سبزيجات تازه و كاهو برای کاهش وزن توصیه می شود ولی نه برای همه با هر مزاجی، می گوید: بیشتر انواع سالادها دارای مزاج سرد و تر هستند، بخصوص سالادهای كاهو و خیار و گوجه (سالاد شیرازی) که معمولا مصرف آن به همراه آبغوره و آبليمو بيشتر مرسوم است.

او ادامه داد: از آنجا که انواع چاقی از دیدگاه طب سنتی به دو دسته چاقی مربوط به افراد با مزاج سرد و تر و چاقی در افراد گرم و تر تقسیم می شود، مصرف زیاد سالاد می تواند برای مزاج سرد و تر مضر باشد.

این متخصص تصریح می کند: در افراد گرم مزاج مصرف سالاد منجر به تعدیل مزاج و کمک به كاهش وزن می شود و اگر در مصرف آن زياده روی نشود عارضه خاصی ندارد، ضمن اینکه سالاد سبزیجات حرارت عمومی بدن را در افراد گرم مزاج بخصوص در فصول گرم سال تعدیل می بخشد.

وی می افزاید: اما به مزاج های سرد و تر كه اغلب دچار پف آلودگی هستند مصرف زیاد سالاد را توصیه نمی کنیم، چون سالاد می تواند باعث افزايش رطوبت و سردی بدن شده و مشكلات جديدی برای فرد ایجاد کند. این افراد به جای سالاد باید از گرمیجاتی كه در حجم كم انرژی نسبتا زيادی آزاد می كنند و باعث افزايش متابوليسم (سوخت و ساز) بدنی می شوند استفاده کنند.

پودر زيره سياه يا سبز، نعناع خشک، آويشن، چای دارچين، زعفران، زنجبيل و تنقلاتی نظير مغز پسته و بادام و مويز و در مقوله مواد غذایی گوشت قرمز لطيف به صورت كباب شده مثل دل مرغ محلی يا چنجه از جمله خوراکی هایی هستند که در افراد با مزاج سرد و تر با افزايش انرژی و رفع رطوبات زايد موجب لاغری می شود.

نکته قابل توجه دیگری که دانستن آن لازم است اینکه سالادی که در آن علاوه بر صیفی و سبزیجات از سس، تخم مرغ، حبوبات، سیب زمینی، نودل، مرغ، ماهی تن و سایر ترکیبات کالری زا استفاده شده باشد، نه تنها رژیمی نیست بلکه مانند یک پرس غذای اصلی تا 1000 کالری انرژی تولید کرده و این نوع سالاد را باید یک غذای نسبتا سبک در نظر گرفت.

دکتر میرغضنفری در پاسخ به این پرسش که بهترین زمان مصرف سالاد چه موقع است، می گوید: سالاد را نباید به همراه وعده های غذایی مصرف کرد بلکه باید یا به جای وعده اصلی غذا یا بین دو وعده غذای اصلی مصرف شود. به این ترتیب سالاد با ایجاد سیری نسبی هم از پرخوری جلوگیری می کند و هم محتوای فیبر آن موجب حرکت و فعالیت درست روده ها شده و به اجابت مزاج سریع تر کمک می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا