اخبارطب سنتی

برگزاری سمپوزیوم جایگاه طب سنتی در ایران و اسپانیا

برگزاری سمپوزیوم جایگاه طب سنتی در ایران و اسپانیا

سمپوزیوم جایگاه طب سنتی

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب سنتی، سمپوزیوم جایگاه طب سنتی در ایران و اسپانیا با حضور رییس دانشکده پزشکی دانشگاه سانتیاگو اسپانیا و مدیر بخش طب سوزنی این دانشگاه روز چهارشنبه اول اردیبهشت ماه در محل ساختمان هروی دانشکده طب سنتی برگزار شد.

در این سمپوزیوم که با مشارکت دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و توسط دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، رویکرد آکادمیک به طب سنتی در دو کشور ایران و اسپانیا تشریح شد.

دکتر کاظمی معاون بین الملل دانشکده طب سنتی در ابتدا با بیان جایگاه علمی دانشگاه سانتیاگو اسپانیا این دانشگاه را از قدیمی ترین و بزرگ ترین دانشگاههای اسپانیا عنوان کرد و افزود: از دهه 80 میلادی نگرش مثبتی به آکادمیک شدن طب سنتی در دنیا ایجاد شد و امروزه بالغ بر صدها دانشگاه، انستیتو و کالج در سراسر دنیا به آموزش، پژوهش و ارائه خدمات درمانی طب سنتی مشغول هستند. کشور اسپانیا هم از جمله کشورهای پیشگام در این زمینه بوده است و دانشگاه سانتیاگو بیش از 20 سال است که دوره های تحصیلات تکمیلی طب سنتی برگزارمی کند.

سمپوزیوم جایگاه طب سنتی در ایران و اسپانیا

مشاور بین الملل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت در ادامه هدف از برقراری اینگونه تعاملات بین المللی توسط دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران را استفاده از تمامی فرصتها برای معرفی طب سنتی ایران به عنوان بخشی از علوم و فرهنگ این سرزمین، به سایر کشورها و همچنین بهره مندی از تجارب سایر کشورها در زمینه بهره گیری از طب سنتی بیان کرد.

وی همچنین به فعالیتهای بین الملل اخیر دانشکده طب سنتی و دفتر طب سنتی وزارت بهداشت اشاره کرد و هدف همه این فعالیتها را جهانی کردن طب سنتی ایرانی دانست.

وی با تأکید بر این مطلب که برای رشد و پیشرفت طب ایرانی باید از مرزهای ایران فراتر رویم، تصریح کرد: تمامی کشورهایی که راه پیشرفت را در این حوزه طی کرده اند، به صورت فراملی فکر و عمل کردند. رویکرد ما نیز از آغاز شکل گیری آکادمیک طب سنتی علاوه بر مستندسازی مباحث، معرفی و گسترش طب سنتی ایران درعرصه بین المللی بوده است.

سمپوزیوم جایگاه طب سنتی در ایران و اسپانیا

در ادامه دکتر عباسیان معاون مدیرکل طب سنتی وزارت بهداشت با بیان اینکه تاکنون ارتباطات خوبی با کشورهای آسیایی و اروپایی برقرار شده است، افزود: تمایل عموم مردم به استفاده از طب سنتی باعث ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به عرصه تولید داروهای گیاهی و نیز صادرات آن به سایر کشورها شده است و ما تلاش کردیم از ظرفیتهای موجود که یکی ازبهترین فرصتها برای رشد کشور است بهره مند شویم.

دکتر عباسیان به دو دلیل برقراری همکاری مشترک با کشور اسپانیا را در عرصه طب سنتی مهم دانست. نخست اینکه این کشور دروازه ورود اسلام به اروپا بوده است و دوم اینکه بسیاری از حکمای طب سنتی در کشور اسپانیا حضور داشتند و چه بسا بسیاری منابع مکتوب طب سنتی در این کشور وجود داشته باشد که دست یافتن به آنها بسیار باارزش است.

سمپوزیوم جایگاه طب سنتی در ایران و اسپانیا

در ادامه دکتر کاظمی درخصوص جایگاه و پیشینه دانشگاه علوم پزشکی تهران، سیستم آموزشی و پژوهشی و خدمات درمانی این دانشگاه توضیحاتی ارائه کرد و سپس به بیان ساختار طب سنتی آکادمیک و طب مکمل در ایران پرداخت.
دکتر فرناندو سالگادو رییس دپارتمان طب سنتی دانشگاه سانتیاگو نیز در ادامه پیرامون تاریخچه طب سنتی در اروپا، بزرگان تاریخ طب اروپا، و ساختار و نظام کنونی بهره گیری از طب سنتی در کشورهای اروپایی سخن گفت.

کاظمی به معرفی دانشگاه سانتیاگو پرداخت و درخصوص پیشینه این دانشگاه و سیستم آموزشی، پژوهشی و ارائه خدمات درمانی درحیطه طب سنتی و طب سوزنی در اسپانیا، پرتقال، فرانسه و سایر کشورهای اروپایی توضیحات مبسوطی ارائه کرد. وی اشاره کرد در بسیاری از کشورهای اروپایی فقط پزشک حق ارائه خدمات در طب سنتی و مکمل را داراست و پوشش بیمه ای برای این خدمات نیز وجود دارد.

در پایان دکتر خوان سژیل رییس دانشکده پزشکی دانشگاه سانتیاگو فعالیتهای انجام شده در آکادمیک کردن طب سنتی و قانونگذاریهای حوزه طب سنتی و مکمل در ایران را بسیار پیشرفته و فراتر از بسیاری از کشورهای اروپایی دانست. وی سپس درخصوص آب درمانی به عنوان یکی از شیوه های درمان مکمل مورداستفاده در نظام درمانی اسپانیا سخنرانی مبسوطی ارائه کرد.

گفتنی است در پایان این سمپوزیوم دو طرف پیرامون آغاز همکاریهای مشترک آموزشی و پژوهشی ازجمله تبادل استاد و دانشجو به گفتگو نشستند که امید است به زودی تبادل استاد و دانشجو در این زمینه آغاز شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا