بیاموزیدمفهوم و تشخیص اخلاط طبیعی و غیر طبیعی

خلط سودا، علائم غلبه سودا و درمان + ویدیو

معرفی خلط سودا، علائم غلبه سودا و درمان آن

خلط سودا

مقدار این خلط در بدن خیلی كم است، اما برای بدن لازم است. وظیفه آن استحكام دادن به اعضای بدن است و به همین دلیل هم استخوان‌ها و تاندون‌ها بیشتر از خلط سودا استفاده می‌كنند.

این خلط برای تقویت موها و ناخن‌ها نیز لازم است. در واقع در هر قسمت از بدن خلط سودا یافت ‌شود، به آن قسمت استحكام می‌بخشد. این خلط منجر به تحریک اشتها نیز می شود.

غذاهایی كه خلط سودا تولید می‌‌كنند

هرچه غذا یا ماده غذایی بماند، هضم آن سخت‌تر می‌شود و مواد زائد و سودای بیشتری تولید می‌كند.

تمام غذاهای مانده، غذاهای كنسروی و فست‌فودها مانند سوسیس و كالباس ( كه به نوعی غذاهای مانده به حساب می‌آیند)، غذاهای زودپز شده، گوشت‌های نگهداری شده در فریزر برای مدت طولانی، گوشت گاو و گوشت حیوانات مسن، ماهی‌های شور یا دودی خلط سودا تولید می کنند.

انواع سس‌ها، غذاها و مواد حاوی افزودنی، بعضی از تنقلات مانند چیپس‌ها و پاستیل‌ها، ‌مصرف زیاد قهوه و چای پررنگ، گیاهانی مانند بادمجان، كلم، گل كلم، قارچ، گوجه‌فرنگی، لوبیا سبز، ذرت، عدس، میوه‌های ترش و كلا مصرف ترشی‌جات و سركه، مصرف زیاد یخ و آب یخ، مصرف زیاد ماست و دوغ ترش، پنیر شور و مانده و كشک نیز باعث تولید این خلط در بدن می شوند.

علائم افزایش خلط سودا

تمایل رنگ پوست به سمت تیره، ایجاد لك‌های قهوه‌ای پوست، چروكیدگی و بی‌طراوتی و مات شدن رنگ پوست، گرفتگی عضلات (مخصوصاً‌ عضله پشت ساق پا  یا انگشتان كه ممكن است این اتفاق‌ها درخواب رخ دهند)، فكر و خیال‌های زیاد، كیفیت بد خواب، دیدن خواب های آشفته و بد به علت افزایش سودا در بدن رخ می دهند.

تیره‌تر شدن رنگ ترشحات بدن مانند عرق یا ادرار (به دلیل دفع سودای اضافی از بدن)، ایجاد اشتهای كاذب، غلیظ و تیره‌تر بودن خون، افزایش موهای زائد، لاغر شدن، افزایش مشکلات روحی روانی شامل ناامیدی، گوشه‌گیری، انزوا، بددلی، شكاكیت و بدگمانی از علائم افزایش این خلط در بدن هستند.

پرهیزها و موارد مفید برای افرادی كه علائم افزایش خلط سودا پیدا كرده‌اند

این افراد باید از مواد ذكر شده مولد این خلط پرهیز كنند و اگر به مصرف زیاد این مواد عادت دارد، باید كم‌كم این عادات غلط خود را كنار بگذارد  لذا با پرهیز، بسیاری از مشكلات آنها برطرف می‌شود.

اشخاص سوداوی یا با غلبه سودا، باید از غذاهای با طبع گرم و تر (ضد سردی و خشكی) بیشتر استفاده کنند: مانند آبگوشت، كباب، گوشت گوسفندی، گوشت شتر، كبك و بلدرچین، دل (در مصرف جگر و قلوه زیاده‌روی نكنند، زیرا بیشتر اثر دارویی دارند)، ‌تخم‌مرغ آبپز و عسلی (گاهی به صورت نیمرو)، گندم و محصولات آن مانند نان، بلغور گندم، آش و حلیم (خونساز هستند و سردی و خشكی را برطرف می‌كنند) برای این دسته از افراد مفید هستند.

نخود و لوبیا و غذاهای حاوی آنها (مثل خوراك سبزیجات حاوی نخود و لوبیا)، نان سنگگ با مختصری كره یا روغن حیوانی، مواد شیرین مانند شیره خرما و انگور، نبات، عسل، مرباهای خانگی، میوه‌های شیرین، كشمش، انگور، به،‌ سیب، خربزه، انجیر تازه، توت تازه، توت خشك، سبزیجاتی مانند ریحان و ترخون، تنقلات مانند بادام و بادام زمینی، فندق، فرنی بادام، حریره بادام و افزودنی‌هایی مانند هل، دارچین و زنجبیل باعث می‌شود بدن این افراد گرم شود و رطوبت پیدا كند و سودای زیاد، كم‌كم دفع شود.

نوشته های مشابه

‫16 دیدگاه ها

  1. با سلام و تشکر از مطالب مفیدتون. من چند ماهه که دچار درد شدید در ناحیه لگن و سیاتیک و گرفتگی عضلات پشت ساق پا شده ام. درمان‌های زیادی کرده ام شامل طب سوزنی، ماساژ، فیزیوتراپی ، حجامت، بادکش و … اما جواب نگرفته ام. خواهش می کنم راهنماییم کنید. دیگه واقعا خسته شده ام. درضمن کارمند هستم و به اقتضای شغلم، زیاد پشت میز و کامپیوتر می شینم و نمی تونم فشار کارم رو کم کنم.

    1. شما باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا به صورت حضوری معاینه شوید مزاجتان تشخیص داده شود و درمان های لازم برای شما تجویز شوند.

  2. اشخاص سوداوی یا با غلبه سودا، باید از غذاهای با طبع گرم و تر (ضد سردی و خشكی) بیشتر استفاده کنند: مانند آبگوشت، كباب، گوشت گوسفندی، گوشت شتر، كبك و بلدرچین، دل (در مصرف جگر و قلوه زیاده‌روی نكنند، زیرا بیشتر اثر دارویی دارند)، ‌تخم‌مرغ آبپز و عسلی (گاهی به صورت نیمرو)، گندم و محصولات آن مانند نان، بلغور گندم، آش و حلیم (خونساز هستند و سردی و خشكی را برطرف می‌كنند) برای این دسته از افراد مفید هستند

    پی نوشت :
    الان این متن بالا که کپی کردم در همین مطلب عنوان کردید
    اینها که فرمودید باید خورده بشه جز پرهیزات طبع گرم و تر هست و تو قسمت گرم و تر گفتین نخوریم

    این تناقص چجوریه؟

    1. تناقضی وجود نداره، بلکه پرهیز و دستورات اجرایی هر مزاج با مزاج دیگه متفاوت هست. خوراکی که برای مزاج سرد و خشک مناسبه ممکنه برای شخص گرم و تر مشکل ایجاد کنه.

      1. سلام وقت بخیر
        من هم سوال برام پیش اومد تو پی دی اف مربوط به مزاج گرم و تر تمامی این غذاهایی که تاکید شده برای دفع سودا گفته کم بخورید ولی اینجا نوشتید که مفید هستند. ممنون میشم واضح تر توضیح بدید.

        1. سلام روزتون بخیر. ببینید بر اساس اصول طب سنتی هر شخصی مزاج خاص خودش رو داره و باید بر اساس اون سبک زندگیشو تنظیم کنه، بنابراین ممکنه یک نوع خوردنی که برای فرد سوادوی مضر باشه اتفاقا برای شخص دموی مناسب باشه، شما ممکنه فکر کنید همه خوراکی های سودازا برای همه مضر هستن اما اینطور نیست، در ابتدا این برای شما متناقض به نظر میرسه اما این ذات طب سنتی هست که افراد رو بر اساس مزاجشون تفکیک میکنه و سبک زندگی شخصیشون رو مشخص میکنه. این موضوع تنها محدود به خوردنی ها نیست. مثلا برخی افراد نبایدبعدازظهر بخوابن اما برعکس خواب بعدازظهر به رخی توصیه میشه.

  3. سلام،علائم دفع سودا از بدن چجوریه؟به من گفتن که سودای بدنم خیلی زیاده و بلغم بوده که تبدیل به سودا شده و من از وقتی رعایت میکنم و دارو گیاهی مثل سکنجبین و دارو های گرم و تر و… استفاده میکنم به شدت سرفم میگیره و خلط خیلی خشکی از ریه هام میاد و کلیه هام و لوزه هام درد میکنن طوری که انگار دارن کش میرن و دل پیچه خفیف و سرگیجه خفیف دارم و بیخواب شدم و افسرده آیا اینا طبیعیه؟و نشان دهنده دفع سودا هست؟ممنون از سایت خوبتون.

    1. علائم دفع سودا و بلغم در بدن افراد مختلف به شدت متفاوت هستند. علت این هست که اولا افراد باهم متفاوت هستند و دوم اینکه میزان غلبه اخلاط و شدت اون در بدن افراد مختلف متفاوت هست. همینطور محلی که این اخلاط در بدن افراد مختلف تجمع کرده اند متفاوت هست. مثلا کسی که دچار غلبه بلغم در سیستم گوارشی شده در زمان دفع بلغم دچار علائم گوارشی میشه مثل دفع بیش از حد یا سوزش مقعد. کسی که دچار تجمع اخلاط در مغز هست دچار علائم مغزی میشه، مثل منگی، و سرگیجه و سردردهای موردی و گذرا، و یا دوره های کوتاه افسردگی و اختلالات خواب. خانم هایی که دچار تجمع اخلاط در تخمدان و رحم می شوند دچار اختلالات قاعدگی میشن. بنابراین نمیتوان علائم ثابتی را برای افراد در زمان دفع اخلاط تعریف کرد. البته گاهی این علائم ممکن است بخاطر حساسیت دارویی باشد، اگر علائمتون خیلی شدید نیست تحمل کنید تا داروها اثر خودشون رو بذارن، دفع خلط از ریه هاتون هم علامت خوبیه، کلا در زمان مصرف منضج ها خروجی های بدن زیاد میشن مثلا ادرار و مدفوع و خلط، عطسه، سرفه، لرزش بدن، تعریق و …

  4. سلام علائم دفع سودا چطوریه؟یعنی وقتی شخصی داروی گیاهی مصرف می‌کنه تا سودا از بدنش دفع بشه در این بازه چه علائمی از اون شخص دیده میشه؟آیا افسردگی و ضعف و لرزش بدن و سرگیجه و سوزش مقعد و درد جزئی کلیه هاو خواب دوره ای و متناوب چند روز زیاد و چند روز خیلی کم در حد بیخوابیِ کامل و… طبیعه در این دوره یا نه؟درباره بلغم سودا شده منظورمه

  5. با تشکر از توضیحات شما، مدت 5 ماه درگیر یبوست شدم که پس از مدتی دچار همرویید و شقاق شدم و پس از درمان همچنان یبوست دارم ، با توجه به طبع سرد بدنم به نظر شما بعلت سودای زیاد در بدن هست ؟ پیشنهاد شما چیست ؟

    1. سلام، حتما برای معاینه و دریافت درمان مناسب باید به متخصص مراجعه کنید امکان تشخیص و درمان بدون معاینه دقیق بیمار از این طریق وجود نداره.

  6. سلام من از اول رمضان پریود شدم البته همیشه با قرص پریود میشم اونم سالی یکبار دوبار اگر قرصی بخورم.خلاصه این سری پریودم که اخراش تبدیل شد به خلط های قهوه ای که تا الانم ادامه داره ،ازمایش پاپ اسمیرم مشکلی نداشت،زخم دهانه رحم ندارم،
    از نظر طب سنتی این مشکل از چیه؟میتونید منو ویزیت کنید برای تشخیص مزاجم و درمان بیماریم

    1. سلام، بله باید حضوری ویزیت بشین. برای هماهنگی زمان ویزیت میتونید با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

  7. سلام و خسته نباشید دکتر و استاد عزیز،آیا دموی مزاجهایی که تولید خون بدنشان زیاد است و سایر مزاجهایی که تولید خونشان خوب است مثلا صفراوی مزاجهایی که غالبا با غلبه خلط دم مواجه هستند (بر خلاف صفراوی بلغمی ها)و به اصطلاح کم خون نیستند بیشتر در معرض غلبه خلط سودا هستند ؟آیا اصلا ما شخص دو مزاجه داریم؟ چون بعضی صفراویها همیشه رنگ پریده و رنگ روشن هستند و با غلبه خلط بلغم مواجهند بعضی صفراویها رو به سرخی پر رنگ گوشها و ماتی صورت هستند یعنی صفرایی که غالبا با غلبه خلط دم مواجه است کمی راهنمایی فرمایید متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا