بیاموزیدمفهوم و تشخیص اخلاط طبیعی و غیر طبیعی

خلط بلغم، علائم غلبه بلغم و درمان + ویدیو

معرفی خلط بلغم، علائم غلبه بلغم و درمان آن

بلغم
خلط بلغم

خلط بلغم، مایعی لزج با خصوصیات شبیه آب (بی‌رنگ و بی‌طعم و بی‌بو) است و هر جای بدن كه نیاز به رطوبت بخشی و انعطاف‌پذیری وجود دارد، خلط  بلغم در آن قسمت بیشتر یافت می‌شود، مانند بافت‌های زیر‌پوستی، چربی، مایع مفصلی و ترشحات مخاط‌های بدن (كه مخاط‌ها را لزج و مرطوب نگه می‌دارد). ماده پایه مغز و نخاع نیز بلغم است.

مزیت این خلط، علاوه بر مورد گفته شده، قابلیت تبدیل آن به خلط دم است به طوری که در هر قسمت از بدن كه حرارت افزایش پیدا کند، بلغم به خلط دم تبدیل می‌شود و آن عضو را تغذیه می‌كند، بنابراین این خلط ذخیره‌ای برای تغذیه بدن است. ضربه‌پذیری و انعطاف‌پذیری بدن نیز از خصوصیاتی است كه این خلط برای ما به ارمغان می‌آورد، بنابراین، مانند سایر اخلاط، این خلط نیز برای بدن لازم و مفید است.

غذاهایی كه خلط بلغم تولید می‌كنند

هرغذایی كه خصوصیت شبیه آب داشته باشد و بی‌رنگ، بی‌بو، بی‌طعم، آبكی، شفاف، لزج و لعابدار باشد مانند آش‌ها و سوپ‌هایی كه لعاب زیادی دارند یا خورش‌های ترش حاوی سبزی و لعابدار، آب كله‌پاچه، سیرابی و شیردان، غذاهای فریز شده، غذاهایی كه به صورت خام میل می‌شوند یا غذاهای پخته‌ای كه به صورت سرد میل می‌شوند، مصرف زیاد برنج بدون سبوس، سیب‌زمینی، سس‌ها، سالادها، مخصوصا سس سفید، مصرف زیاد لبنیات (مثل ماست، دوغ و شیر)، مصرف زیاد آب، میوه‌ها و سبزیجات سرد و رطوبتی مثل كاهو، خیار، انواع مركبات، میوه‌های تر باعث تولید خلط بلغم در بدن می شوند.

علائم افزایش خلط بلغم

احساس سنگینی (مخصوصاً چشم‌ها و سر) و پف‌آلودگی، احساس سردی در بدن (برخلاف دموی‌ها)، عرق كردن سرد و زیاد و خیس بودن سطح بدن، عرق كردن كف دست، روشن (سفید مهتابی) شدن پوست، عدم تشنگی یا احساس تشنگی كاذب (گاهی به صورت كاذب آب می‌خورند و شرایط‌شان بدتر می‌شود)، افزایش ترشحات بدن (آبریزش دهان، آبریزش بینی، اشك ریزش)، غلیط شدن آب دهان، سستی بدن و آویزان شدن عضلات و بافت پوست و زیر پوستی، خواب‌آلودگی زیاد و سخت از خواب بیدار شدن (مخصوصاً در مكان‌های رطوبتی مانند شمال كشور به ویژه در فصول سرد سال یا در اتاق‌های سرد و رطوبتی مانند زیر‌زمین)، افت حافظه، منگی و گیجی، دیر گرفتن مطلب و كندفهمی، عدم هضم مناسب غذاها (به دلیل حالت سردی و رطوبت معده)، رفلاكس و ترش كردن و نفخ معده، حالت رقیق و آبكی داشتن دفعیات بدن ( تکرر ادرار یا اسهال بلغمی) از علائم غلبه ی بلغم در بدن هستند.

پرهیزها و موارد مفید برای افرادی كه علائم افزایش خلط بلغم پیدا كرده‌اند

این افراد باید از زیاده روی در مصرف مواد غذایی ذكر شده پرهیز نمایند. روزه‌داری، گرسنگی و تشنگی برای این افراد نیز مفید است، چون فرصت دفع رطوبت‌های اضافه را می‌دهد و بدن را به سمت گرمی و خشكی می‌برد.

این افراد باید غذاهایی با حجم كم و انرژی بیشتر مصرف كنند، مانند كباب گوشت (گوشت قرمز) با مقدار كمی نان یا برنج (در مصرف برنج و نان زیاده‌روی نشود)، كباب دل مرغ (مثلا روزی یك سیخ تا یك هفته)، گوشت پرندگان كوچك مثل كبك و بلدرچین، مغزهای بوداده (سرخ كردن، بو دادن، تفت دادن و سرخ كردن كم غذاها برای این افراد مفید است)، تنقلاتی مانند انجیر، كشمش، مویز، توت خشك، نبات، عسل، شیرینی‌های طبیعی، شیره خرما و انگور (روزی یك قاشق)، مرباهای خانگی شیرین، غذاهای كمی شور و نمكی و حاوی ادویه (مثل فلفل، دارچین و هل)، سبزی خوردن (مثل ترخون، تره، نعنا، كمی مرزه و جعفری)، و میوه‌های شیرین (مثل سیب رسیده شیرین، گلابی، انبه و موز).

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا